Τετάρτη 22 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εμπαιγμός συμβασιούχων εργαζομένων

Απλήρωτοι μένουν 20 συμβασιούχοι, μετά τη λήξη της οκτάμηνης σύμβασής τους

Απλήρωτους από τότε που προσλήφθηκαν και αρκετούς μήνες μετά την απόλυσή τους έχουν αφήσει το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας 20 συνολικά εργαζόμενους, που εργάστηκαν στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) της Περιφέρειας Λάρισας με οκτάμηνη σύμβαση. Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας και ζητεί την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων στους 20 εργαζόμενους.

Οι τέσσερις από τους εργαζόμενους απολύθηκαν στα τέλη του 2000 και οι υπόλοιποι το Μάρτη του 2001, αλλά δεν έχουν πάρει ούτε δραχμή. Μάλιστα, η διοίκηση του νοσοκομείου που γνώριζε το πρόβλημα, αφού το αντιμετώπισε και με τη σύμβαση των τεσσάρων εργαζομένων στα ΚΥ, δε φρόντισε να ενημερώσει γι' αυτό τους 16 ακόμα εργαζόμενους που προσέλαβε.

Μετά από παρεμβάσεις των εργαζομένων, η διοίκηση του νοσοκομείου ισχυρίστηκε αρχικά ότι ο επίτροπος δεν υπογράφει τα εντάλματα πληρωμής τους γιατί θεωρεί παράνομη την πρόσληψή τους. Ακολούθησαν παρεμβάσεις των εργαζομένων στο υπουργείο Υγείας, στον «Συνήγορο του πολίτη», ενώ κατέφυγαν και στο δικαστήριο διεκδικώντας το πρώτο τετράμηνο εργασίας τους, το οποίο είχαν μέχρι τότε δουλέψει. Η απόφαση βγήκε θετική το Μάρτη του 2001 και ο φάκελος πληρωμής στάλθηκε στο υπουργείο Υγείας, το οποίο ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι δεν μπορεί να γίνει η πληρωμή τους, αφού το δημόσιο δεν πληρώνει σε κανέναν Ελληνα πολίτη αμοιβές για εργασία εάν δε θεωρηθεί νόμιμη η παροχή εργασίας από οποιοδήποτε ελεγκτικό όργανο.

Αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας που προβλέπει ο νόμος είναι τα χρήματα να βρίσκονται κάπου ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας, στο νοσοκομείο και τον επίτροπο και οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι να έχουν γίνει το μπαλάκι ανάμεσα στους... αρμόδιους. Σαν να μην έφτανε αυτό, σε καταγγελία που έγινε για τα ένσημα του ΙΚΑ το νοσοκομείο έκανε ένσταση, με αποτέλεσμα να χάνεται η ασφάλιση και το ταμείο ανεργίας των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στο υπουργείο Υγείας(20/12/2017)
ΑΤΙΤΛΟ(2/4/2014)
Απαιτούν διασφάλιση θέσεων εργασίας και δεδουλευμένων(21/9/2011)
«Οι αγροτικοί γιατροί δεν είναι δούλοι»(21/10/2010)
Κάλεσμα αγώνα για το Θριάσιο Νοσοκομείο(23/4/2008)
Νέοι περιορισμοί στην πρόσβαση(21/1/2001)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org