Τετάρτη 22 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Κυβερνητική απάτη σε βάρος τους

Καταγγελία της ΕΣΚ ΑμΕΑ για αδιαφάνεια σε πρόσφατες προσλήψεις

Κυβερνητική απάτη σε βάρος των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) αποδείχτηκε η προκήρυξη για τις προσλήψεις ΑμΕΑ με τον ειδικό νόμο 2643/98 που ανακοίνωσε η κυβέρνηση πριν τις βουλευτικές εκλογές - Μάρτης 2000 - προκειμένου να «αρπάξει» την ψήφο τους.

«Μόνο ανάπηροι δεν προσλήφθηκαν με την ειδική προκήρυξη του νόμου 2643 περί προώθησης της απασχόλησης των αναπήρων», επισημαίνει σε ανακοίνωση - καταγγελία της η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση ΑμΕΑ (ΕΣΚ ΑμΕΑ). Μετά από 15 μήνες, επισημαίνει η ΕΣΚ ΑμΕΑ, τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν σε καταστάσεις στα γραφεία του ΟΑΕΔ και οι ανάπηροι που προσλαμβάνονται είναι ελάχιστοι, ενώ υπάρχουν και επώνυμες καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μόνο στην περιοχή της Αθήνας 148 άτομα τοποθετήθηκαν σε θέσεις που δεν είχαν δηλώσει, άτομα με περισσότερα μόρια δεν τοποθετήθηκαν στις θέσεις που είχαν ζητήσει και στη θέση τους τοποθετήθηκαν άλλοι με πολύ λιγότερα μόρια, ανάπηροι τοποθετήθηκαν σε θέσεις που δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις απασχόλησής τους.

«Δε φτάνει που η ανεργία στα ΑμΕΑ αγγίζει ποσοστά της τάξης του 95%, έρχεται η κυβέρνηση και μας εμπαίζει με τον πιο χυδαίο τρόπο, αφού οι παραβιάσεις του νόμου, με αυθαίρετες τοποθετήσεις ΑμΕΑ και όχι μόνο είναι ο κανόνας», υπογραμμίζει η ΕΣΚ ΑμΕΑ.

«Με τις ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, τη συρρίκνωση της πρωτογενούς παραγωγής, την ανύπαρκτη ειδική αγωγή και εκπαίδευση, την προώθηση νέων μορφών απασχόλησης (ελαστικών, άτυπων κλπ.), ουσιαστικά ο ανάπηρος μένει εκτός παραγωγικής διαδικασίας», επισημαίνει τέλος η ΕΣΚ ΑμΕΑ και τονίζει ότι οι ανάπηροι, μαζί με τις οικογένειές τους, πρέπει να παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους για μια άλλη πολιτική ανάπτυξης και απασχόλησης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org