Τετάρτη 22 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Επιχείρηση τρομοκράτησης των απεργών

Στο πλευρό του εργοδότη τα ΜΑΤ. Στο κελί 7 απεργοί. «Η τρομοκρατία δε θα γυρίσει το ποτάμι πίσω», σημειώνει το ΠΑΜΕ

Αλλη μια επιχείρηση αντεργατικής τρομοκρατίας στήθηκε χτες με τις ευλογίες της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά σε βάρος των απολυμένων εργαζομένων της οινοποιίας των Αφών «Γεωργιάδη», που εδώ και 4 μήνες αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη δουλιά. Χτες το πρωί, μετά από μήνυση του εργοδότη, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, συνοδεία της Πυροσβεστικής, πήγαν στο εργοστάσιο του Μ. Γεωργιάδη και συνέλαβαν τους 7 απολυμένους που περιφρουρούσαν τις εγκαταστάσεις όλη τη νύχτα, στο πλαίσιο της κατάληψης που πραγματοποιούν εδώ και μήνες, αντιδρώντας στο παράνομο «λοκ άουτ» που επέβαλαν οι εργοδότες.

Οι 7 απολυμένοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Επανωμής και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι. Ομως, όπως προανήγγειλε ο εισαγγελέας κ. Δημόπουλος, θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Χτες το πρωί ο Μ. Γεωργιάδης πήγε στο εργοστάσιο στις 6 το πρωί και όταν η ομάδα περιφρούρησης τον εμπόδισε να μπει, πήγε και υπέβαλε μήνυση. Στις 6.40, ισχυρή αστυνομική δύναμη, συνοδεία ΜΑΤ, πυροσβεστικών οχημάτων και ανδρών της Ασφάλειας, έφτασε στο χώρο και συνέλαβε τους 7 απολυμένους: Ε. Γκίζαρη, Χ. Πάπο, Γ. Κλίμη, Σ. Καριώτη, Γ. Ασιμώνη, Β. Ζιάκο και Μ. Πατακέρη.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, όπου, κάτω από την πίεση των έντονων διαμαρτυριών όσων βρίσκονταν στο πλευρό τους, ο εισαγγελέας τελικά διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Δε θα περάσουν τα σχέδια εργοδοσίας και βιομηχάνων να διαλύσουν το συνδικαλιστικό κίνημα. Εάν δεν πάρουν πίσω τους εργαζόμενους, να ξέρουν ότι δε θα λειτουργήσουν τα εργοστάσιά τους», δήλωσε ο Σπύρος Ράλης, πρόεδρος του Σωματείου Απολυμένων στις επιχειρήσεις του Γεωργιάδη.

«Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι στην υπηρεσία της εργοδοσίας. Αντί κατηγορούμενος να είναι ο Γεωργιάδης με το παράνομο "λοκ άουτ", σέρνονται οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια, γιατί υπερασπίζονται τη δουλιά τους και το ψωμί τους», δήλωσε ο Γιάννης Κατσαρός, εκπρόσωπος της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Για έξαρση αντεργατικής τρομοκρατίας, κάνει λόγο το ΠΑΜΕ με σχετική ανακοίνωσή του και σημειώνει: «Η κυβέρνηση ας είναι σίγουρη για ένα πράγμα: Οι εργαζόμενοι του Γεωργιάδη, της προς ιδιωτικοποίηση "Ελληνικά Πετρέλαια", της Υδρευσης, του Λιμανιού, οι χιλιάδες άνεργοι, όλοι οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται για δουλιά, ασφάλιση, κοινωνική προστασία, θα κάνουν το μήνυμα πράξη. Θα υποδεχτούν τον πρωθυπουργό στους δρόμους του αγώνα. Καμία προσπάθεια τρομοκράτησής τους δε θα γυρίσει το ποτάμι πίσω».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κύμα καταδίκης της απόπειρας για «λοκ άουτ» στην ΕΒΓΑ(2015-12-23 00:00:00.0)
Σπείρα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων(2004-06-12 00:00:00.0)
Εβαλαν τους εργάτες στην «ψειρού» με διαταγή του δουλέμπορου(2003-01-11 00:00:00.0)
«Τρομοκράτες» και οι εργάτες του «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ»(2001-05-23 00:00:00.0)
Οι εργοδότες εκβιάζουν ενάντια στην απεργία(1996-12-08 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητοι οι μισοί εργαζόμενοι!(1996-07-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ