Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2016 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κλιμάκωση της πολύμορφης δράσης των φοιτητικών - σπουδαστικών συλλόγων

Τα επόμενα αγωνιστικά ραντεβού και το πλαίσιο πάλης που αποφασίστηκε σε χτεσινή σύσκεψη

Από τη διαδήλωση των φοιτητικών Συλλόγων στις 3 Νοέμβρη στην Αθήνα
Από τη διαδήλωση των φοιτητικών Συλλόγων στις 3 Νοέμβρη στην Αθήνα
Οργάνωση κινητοποιήσεων στις διοικήσεις των τμημάτων για τα οξυμένα ζητήματα των σχολών. Συμμετοχή στην κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 11 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι (για τις μετεγγραφές, τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και την κατάργηση της Παιδαγωγικής Επάρκειας). Συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν την Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 6.30 στην Ομόνοια, η ΕΕΔΥΕ, εργατικά συνδικάτα, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και γυναικών, Φοιτητικοί Σύλλογοι και φορείς του λαϊκού κινήματος, ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Συμμετοχή στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 17 Νοέμβρη προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Αγωνιστικό «παρών» στην πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκέμβρη με τους εργάτες και το λαό. Συμμετέχουμε στην απεργία 24/11 της ΑΔΕΔΥ με τις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ.

Τα παραπάνω αποφάσισαν, χτες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης, οι Σύλλογοι: Φυσικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τούρκικων Σπουδών, ΝΦΕΜΠ, ΦΕΑ, Πληροφορικής Χαροκοπείου.

Το πλαίσιο στο οποίο κατέληξαν οι Σύλλογοι είναι το εξής:

«Συνεχίζουμε! Μαζί με τον λαό για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που ένωσαν τις φωνές τους στις 3 Νοέμβρη! Εδωσαν ένα πρώτο μήνυμα σε όσους στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τις σπουδές και το μέλλον μας!

Συνεχίσουμε τον αγώνα μας! Μαζί με το λαό μπορούμε να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί!

Κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ, ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματά μας!!!
  • Τσακίζουν το δικαίωμά μας στη δουλειά! Απελευθερώνουν τις απολύσεις στο 10%, μειώνουν και άλλο τον άθλιο κατώτερο μισθό των 586 ευρώ εμφανίζοντας τον "υποκατώτερο μισθό" για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Ενισχύουν τις ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις, μειώνοντας έτσι και άλλο τον μέσο μισθό. Επεκτείνουν τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης.
  • Φορτώνουν νέα δυσβάσταχτα βάρη στις οικογένειές μας! Καταργούν όσα επιδόματα έχουν μείνει. Ακόμα και αυτό των 1.000 ευρώ που είναι για τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τις οικογένειές τους. Μειώνουν και άλλο τις σημερινές συντάξεις και κοινωνικές παροχές. Φτάνουν το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600!
  • Παίρνουν μέτρα να χτυπήσουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα! Δίνουν το δικαίωμα στους εργοδότες να απαντούν με "λοκ άουτ" στους αγώνες των εργαζομένων. Ετοιμάζουν νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Με τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η κυβέρνηση επιχειρεί να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική στην υλοποίηση παλιών και νέων μέτρων, ώστε να εξασφαλίσει την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Η κοροϊδία της κυβέρνησης για τη «δίκαιη ανάπτυξη» δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα!

Οι οικογένειές μας πληρώνουν 1,5 δισ. το χρόνο για τις σπουδές μας! Λεφτά για εργαστηριακό εξοπλισμό, σημειώσεις και συγγράμματα, νοίκια και λογαριασμούς. Γενικεύονται τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά.

Οι σπουδές μας υποβαθμίζονται μέρα με τη μέρα! Ηδη έχουν συνταξιοδοτηθεί πάνω από 1.660 καθηγητές! Παράλληλα, με βάση το 3ο μνημόνιο που από κοινού ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, απαγορεύουν την πρόσληψη καθηγητών! Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η κατάργηση ή συγχώνευση μαθημάτων, εργαστηρίων μέχρι και δημιουργία κοινών τμημάτων που μας αναγκάζει να μη χωράμε μέσα στα αμφιθέατρα!

Φέτος μόνο μένουν έξω από τις σχολές τους πάνω από 7.000 μετεγγραφέντες φοιτητές σε σύνολο 12.000, ενώ ακόμα και όσοι πήραν τη μετεγγραφή τους κινδυνεύουν να χάσουν το 1ο εξάμηνο!

Το 33% των αποφοίτων είναι άνεργοι, ενώ οι μισθωτοί επιστήμονες με μπλοκάκι θα πληρώνουν τα 2/3 του μισθού τους σε ασφάλιση και φόρους!

Την ίδια ώρα, μοιράζουν φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, ανακεφαλοποιούν τις τράπεζες, δίνουν ζεστό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, χαρίζουν το επίδομα ανεργίας στα αφεντικά.

Δεν θυσιάζουμε τις σπουδές και το μέλλον μας για να αυγατίσουνε τα κέρδη των μονοπωλίων!

Ανάπτυξη για τους φοιτητές σημαίνει μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια για όλους, πτυχία που θα εξασφαλίζουν όλη την απαραίτητη γνώση, ώστε να είμαστε ολοκληρωμένοι επιστήμονες και θα αποτελούν την μόνη προϋπόθεση για δουλειά.

Για αυτήν την ανάπτυξη παλεύουμε! Σε αυτόν τον αγώνα αξίζει να πάρει θέση ο κάθε φοιτητής που αγωνιά, προβληματίζεται για τις σπουδές και το μέλλον του. Μέσα από αυτόν τον αγώνα θα δίνουμε απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης που προσπαθεί να μας πείσει ότι "όλα πάνε καλά" και να περιμένουμε τις διαπραγματεύσεις για να δούμε φως στο τούνελ.

Χρειάζεται να είμαστε σε ετοιμότητα! Τα σύννεφα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν πάνω από τη χώρα μας!

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μαίνεται ήδη στην ευρύτερη περιοχή, με καθημερινές σφαγές σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη! Την ίδια στιγμή, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, με την άδεια της ελληνικής κυβέρνησης, το ΝΑΤΟ ενισχύει συνεχώς την παρουσία του, ενώ παράλληλα δυναμώνει η προκλητικότητα της τουρκικής αστικής τάξης με παραβιάσεις εναέριου και θαλάσσιου χώρου, ενώ ο Ερντογάν συνεχίζει τις επικίνδυνες δηλώσεις του.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παίζει με το κουβάρι των ανταγωνισμών στην περιοχή, βάζοντας το λαό σε επικίνδυνα σενάρια. Κλείνει μπίζνες στο Αιγαίο με Ρωσία και ΗΠΑ, συνεχίζει το έργο προηγούμενων κυβερνήσεων - όλοι μαζί έχουν δώσει - 38 δισεκατομμύρια ευρώ σε ΝΑΤΟικές δαπάνες, εμφανίζει το ΝΑΤΟ ως εγγυητή της ασφάλειας, την ίδια ώρα που ο ίδιος ο οργανισμός δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των κρατών - μελών! Προασπίζεται την πολιτική της ΕΕ που οδηγεί στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας, ενώ στηρίζει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εκτυλίσσονται στην περιοχή.

Τολμάνε, μάλιστα, ανήμερα του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου να φέρνουν ειδικό προσκεκλημένο τον Ομπάμα! Είναι ανεπιθύμητος! Οπως οι φοιτητές έγραψαν "έξω οι ΗΠΑ - έξω το ΝΑΤΟ" στις πύλες του Πολυτεχνείου, έτσι και η νεολαία σήμερα μαζί με το λαό θα τους δώσουν την απάντησή τους!

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου απέδειξε πως κανένας αντιδραστικός μηχανισμός όσο κι αν εμφανίζεται παντοδύναμος και αιώνιος, δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την υπεροχή του οργανωμένου εργατικού - λαϊκού κινήματος. Ο δικός μας Νοέμβρης είναι η συνέχεια του αγώνα ενάντια στα σύγχρονα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων που τους στηρίζουν!

Παλεύουμε για το δικαίωμά μας στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή! Διεκδικούμε:
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ! Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας! Καμία επιχειρηματική λειτουργία στις σχολές μας!
  • Πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους τους αποφοίτους!
  • Ούτε ευρώ για σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα - δίδακτρα!
  • Αμεση κατάργηση των διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά.
  • Σύγχρονες, πλήρεις και ασφαλείς κτιριακές δομές σε ΑΕΙ - ΤΕΙ χωρίς την εμπλοκή εταιρειών και ιδιωτών.
  • Πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για δουλειά! Καμία απόσπαση της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας από το πτυχίο των αποφοίτων καθηγητικών σχολών!

Αν δεν τους σταματήσουμε δε θα σταματήσουν!»


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ