Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2016 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Για δυναμική συνέχεια στις μαθητικές κινητοποιήσεις

Κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας στα επόμενα αγωνιστικά ραντεβού

Από την προχτεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας
Από την προχτεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας
Μετά από τις προχτεσινές κινητοποιήσεις που έφεραν δυναμικά στο προσκήνιο τις ανάγκες τους, οι μαθητές ετοιμάζουν τα επόμενα βήματά τους. Το περασμένο Σάββατο, εκλεγμένοι στα μαθητικά συμβούλια δεκάδων σχολείων της Αθήνας συναντήθηκαν, εξέλεξαν τη νέα Συντονιστική Επιτροπή και αποφάσισαν τα επόμενα αγωνιστικά ραντεβού τους στην πορεία καταδίκης της επίσκεψης Ομπάμα στις 15 Νοέμβρη, στις 18.30, στην Ομόνοια και στη μεγάλη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία στις 17 Νοέμβρη. Επίσης, οργανώνουν μαθητική πορεία και στη μεγάλη απεργία στις 8 Δεκέμβρη. Στο κάλεσμά τους σημειώνουν τα εξής:

«Από την αρχή της χρονιάς γίνονται καταλήψεις, πορείες, συζητήσεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Το μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο στις 7 Νοέμβρη δίνει το στίγμα του αγώνα. Δείχνει ότι οι μαθητές δεν "κάθονται φρόνιμα", όπως θα ήθελε η κυβέρνηση. Δείχνει πως όταν συζητάμε, οργανωνόμαστε, είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να τους μπούμε στο μάτι!

Αυτή είναι η απάντησή μας στην κυβέρνηση και το υπουργείο που, σε συνέχεια των προηγούμενων και σε συνεργασία με την ΕΕ, έβαλε την Παιδεία στο μνημόνιο! Οσοι υπουργοί κι αν αλλάξουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Αλλαξε ο Μανωλιός, μα όχι η ουσία.

Παλεύουμε για μόρφωση και δωρεάν Παιδεία! Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά. Η νεολαία έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά!

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται τα 43 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν είναι απλά μία γιορτή. Ο αγώνας ενάντια στη δικτατορία, που κορυφώθηκε με τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, μας δίνει πολύτιμα διδάγματα, μας δείχνει το σημερινό δρόμο του αγώνα.

H εξέγερση του Πολυτεχνείου μάς διδάσκει:

Κανένας αντίπαλος, όσο ισχυρός κι αν φαίνεται, δεν είναι ανίκητος!

Τα συνθήματα εκείνης της εποχής: "Εξω οι ΗΠΑ. Εξω το ΝΑΤΟ", "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία" αποκτούν σύγχρονο νόημα στο σημερινό αγώνα μας για μόρφωση - δουλειά - ζωή με δικαιώματα. Για:

  • Ενα σχολείο που όλοι θα μορφωνόμαστε το ίδιο, χωρίς ανισότητες και εμπόδια για τους μαθητές.
  • Ενα σχολείο που θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι παπαγαλία, σκόρπιες γνώσεις με το σταγονόμετρο.
  • Ενα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, που δε θα κοιτάει την τσέπη των γονιών μας, για Παιδεία που δε θα είναι εμπόρευμα.
  • Ενα μέλλον χωρίς ανεργία, αβεβαιότητα, ακριβές σπουδές και περιπλάνηση.

Το Πολυτεχνείο παραμένει ζωντανό γιατί ποτέ δεν δικαιώθηκε.

Σήμερα δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κατάσταση στα σπίτια μας που είναι εκρηκτική, με τους γονείς μας να κόβουν από παντού για να βγουν τα έξοδα.

Δεν ανεχόμαστε τις εικόνες από τα χιλιάδες προσφυγόπουλα που ξεσπιτώνονται, που εγκλωβίζονται στη χώρα μας χωρίς τη θέλησή τους.

Είμαστε ενάντια σε ΕΕ - ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις τους, που έχουν στήσει πεδίο μάχης στην ευρύτερη περιοχή. Οπως λέει ο ποιητής "...να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ...".

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει σοβαρές ευθύνες, γιατί μπλέκει ακόμα περισσότερο τη χώρα μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς. Φέτος μάλιστα θα "γιορτάσει" το Πολυτεχνείο αγκαλιά με τον Ομπάμα!

Είμαστε ενάντια σε όσους αναπολούν τη Χούντα, την εξυμνούν, όπως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, που κρύβουν ότι ήταν ένα καθεστώς τρόμου, με φυλακίσεις, εξορίες, βασανιστήρια για το λαό. Ηταν και είναι εχθροί του λαού και των παιδιών του.

Εξω οι φασίστες της ΧΑ από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι και δυνατοί! Ετσι μόνο ο αγώνας μας θα τους μπει στο μάτι!

Οργανώνουμε τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στα σχολεία μας, άλλωστε αυτή η γιορτή είναι κατάκτηση των μαθητικών συμβουλίων.

Καταθέτουμε στεφάνια στη μνήμη των αγωνιστών που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους ενάντια στη Χούντα, ενάντια στο φασισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ