Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον ΔΣΕ

Πλήθος εκδηλώσεων πραγματοποιεί η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, σε όλους τους νομούς της περιοχής.

Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η εκδήλωση για το έκτακτο στρατοδικείο, στο Μεσολόγγι, αύριο, Σάββατο, στις 18.00 στην κεντρική πλατεία, προς τιμήν όσων σύρθηκαν στα στρατοδικεία της αστικής τάξης, όσων στάθηκαν με αξιοπρέπεια και λεβεντιά, όσων εκτελέστηκαν ή φυλακίστηκαν, αλλά και προς τιμήν όσων εξέφρασαν με διάφορους τρόπους την αλληλεγγύη τους. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος. Η εκδήλωση περιλαμβάνει, επίσης, απαγγελία ποιήματος, αναφορά στους εκτελεσμένους αγωνιστές, κατάθεση στεφάνου και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Επίσης, την Κυριακή 23/10, οι Οργανώσεις Ηλείας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούν εκδήλωση στη Ζαχάρω, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία, προς τιμήν της δράσης του ΔΣΕ στη Ζαχάρω και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και του Νίκου Γκότση, αντισυνταγματάρχη, διευθυντή Δικαστικού της 3ηςΜεραρχίας, δικηγόρου, και του Γιώργη Τζαμαλούκα, χειρουργού, γνωστού ως «πατέρα της αντάρτικης χειρουργικής», που καταγόταν από κει. Θα μιλήσει ο Αριστείδης Δαμαλάς, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, και θα χαιρετίσει η Φώφη Γκότση, κόρη του Νίκου Γκότση.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση αφιερωμένη στον ΔΣΕ και θα υπάρξει μουσικό αφιέρωμα με αντάρτικα τραγούδια από το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ.

Λεωφορεία για την εκδήλωση θα αναχωρήσουν από τις εξής περιοχές:

  • Λεχαινά: στις 08.00, από την κεντρική πλατεία.
  • Ανδραβίδα: στις 08.10, από το καφενείο του Τσάκωνα.
  • Γαστούνη: στις 08.20, από το Κέντρο Υγείας.
  • Αμαλιάδα: στις 08.30, από τον Αγιο Τρύφωνα.
  • Πύργος: στις 08.45, από την πλατεία ΟΤΕ.
Αλλες εκδηλώσεις

Σήμερα, Παρασκευή

-- Στις 19.00, στην Πάτρα, στην αίθουσα «Αίγλη» («Βέσο Μάρε»), η ΚΟΒ Νοσοκομείων πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα: «Ενάντια στο θάνατο στο Γράμμο και στο Βίτσι. Διδάγματα από την προσφορά του Υγειονομικού του ΔΣΕ». Θα παρουσιαστούν τα βιβλία «Ενάντια στο θάνατο στο Γράμμο και στο Βίτσι» και «Το Υγειονομικό του ΔΣΕ», από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» και θα ακολουθήσει ομιλία - συζήτηση, με την Ελένη Μπιρλή, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

-- Στις 19.00, στο ΕΚΚΙ, η ΚΟΒ Αργοστολίου πραγματοποιεί σύσκεψη με την μπροσούρα «23+ παθιασμένα ψέματα για τον ένοπλο λαϊκό αγώνα 1941 - 49».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ