Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τους 22 έχουν φτάσει οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίων στην ανατολική επαρχία της Κίνας Λουτσένγκ. Τα αίτια ακόμα ερευνώνται, ωστόσο, σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες», υπήρχαν κατασκευαστικές παρατυπίες, πρόσθετοι όροφοι είχαν επιβαρύνει τη σταθερότητά τους κ.τ.λ.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Η εφημερίδα «International Herald Tribune» (Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν) κλείνει τα γραφεία της έντυπης έκδοσης στο Παρίσι και θα εγκατασταθεί στο Χονγκ Κονγκ. Περίπου 70 εργαζόμενοι απολύθηκαν ενώ η διοίκηση συνδέει την απόφαση με τη μείωση των διαφημιστικών εσόδων της.

ΣΕΟΥΛ.-- Πτώση 8% σημείωσε χτες η μετοχή του νοτιοκορεατικού κολοσσού «Σάμσουνγκ», μετά από την ανακοίνωση της εταιρείας ότι σταματά την παραγωγή των κινητών τηλεφώνων Galaxy Note 7, εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλεια των χρηστών. Νωρίτερα, μάλιστα, η εταιρεία είχε καλέσει όσους έχουν τέτοια συσκευή να την απενεργοποιήσουν άμεσα εξαιτίας κινδύνου αυτή να εκραγεί.

ΣΕΟΥΛ.-- Οι νοτιοκορεατικές αρχές δήλωσαν ότι η Ακτοφυλακή της χώρας θα χρησιμοποιεί πλέον και πυροβόλα όπλα για την «απώθηση» κινεζικών αλιευτικών πλοίων που επιχειρούν παράνομα σε νοτιοκορεατικά ύδατα, μετά από τον πρόσφατο εντοπισμό Κινέζων ψαράδων σε περιοχή αρμοδιότητας της Σεούλ.

ΡΙΑΝΤ.-- Η Σαουδική Αραβία παραδέχθηκε χτες εμμέσως πλην σαφώς ότι ένα από τα αεροσκάφη που συμμετέχουν στον αραβικό συνασπισμό ευθύνεται για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό στη διάρκεια κηδείας στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, το περασμένο Σάββατο. Η Βρετανία ζήτησε να συμμετάσχει στη διερεύνηση του επεισοδίου, ενώ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη ζήτησαν άμεση επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για τον τερματισμό του πολέμου στη χώρα.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η εξασφάλιση της καλύτερης συμφωνίας για το Σίτι του Λονδίνου θα αποτελέσει την «απόλυτη προτεραιότητα» στις εμπορικές συνομιλίες Βρετανίας - ΕΕ για το Brexit, δήλωσε χτες ο Βρετανός υπουργός Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Σάιμον Κέριμπι, υπογραμμίζοντας ότι η διατήρηση της Βρετανίας ως διεθνούς χρηματοπιστωτικού κέντρου αποτελεί «απόλυτη προτεραιότητα» για την κυβέρνηση.

ΜΙΝΕΑΠΟΛΙΣ.-- Μετά από απεργιακό αγώνα πέντε βδομάδων, περίπου 4.800 νοσοκόμες σε πέντε νοσοκομεία της Μινεσότα ανακοίνωσαν πως σταματούν τις κινητοποιήσεις τους καθώς κατάφεραν σε διαπραγματεύσεις να πετύχουν την ικανοποίηση των περισσότερων ασφαλιστικών και εργασιακών αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ