Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Καζάνι που βράζει» το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Δεν καταλαγιάζει η «καταιγίδα» που έχει ξεσπάσει για τα καλά στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, περίπου ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές. Χτες, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλεσε «αδύναμο και αναποτελεσματικό ηγέτη» τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, ο οποίος είχε δηλώσει, μετά από συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος, πως από δω και μπρος θα εστιάσει όλες του τις προσπάθειες να διατηρήσει το κόμμα την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων «ώστε να μην κυβερνήσει η Χίλαρι Κλίντον με λευκή επιταγή». Με τον τρόπο αυτό, ο Ράιαν προέβλεψε ήττα του υποψηφίου του κόμματός του στις προεδρικές εκλογές, παρ' όλα αυτά, επισήμως δεν είπε ότι αποσύρει την υποστήριξή του από τον Τραμπ.

Το πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες» μεταδίδει ότι περίπου οι μισοί από τους 331 Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων έχουν εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια για τα χυδαία σχόλια του Τραμπ σε βάρος γυναικών. Από αυτούς, τουλάχιστον 40 Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές ανακάλεσαν την υποστήριξή τους από την υποψηφιότητα του Τραμπ στις εκλογές και μερικές δεκάδες άλλοι ζήτησαν να αποσυρθεί η υποψηφιότητά του.

Η όξυνση της έντασης στους Ρεπουμπλικάνους είχε θετική επίπτωση στην υποψηφιότητα της Κλίντον. Δημοσκόπηση της εταιρείας σφυγμομετρήσεων PRRI/The Atlantic φέρνει πρώτη την Κλίντον με 49%, με διαφορά 11 ποσοστιαίων μονάδων από τον Ντόναλντ Τραμπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ