Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ
Οι κοκορομαχίες καλά κρατούν...

Με την εξέταση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Ηλ. Τσίγκα και τις συνήθεις κοκορομαχίες ανάμεσα στην κυβέρνηση, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα συνεχίστηκε και χτες η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα.

Ο Ηλ. Τσίγκας, περιγράφοντας ανάγλυφα την ευνοϊκή μεταχείριση των επιχειρηματικών ομίλων από το τραπεζικό σύστημα, ανέφερε όσον αφορά τα δάνεια του ομίλου: «Το 2008 τα έσοδα ήταν 180 εκατ. και τα κέρδη 38,8 εκατ. Δεν υπήρχε θέμα εγγυήσεων δανεισμού γιατί είχαμε εξαίρετη πιστοληπτική ικανότητα». Πρόσθεσε ότι «από το 2009 μπήκαμε σε ζημιογόνα περίοδο. Ο λόγος ήταν ότι χάσαμε το 50% του τζίρου. Ζητήσαμε την αναδιοργάνωση των δανείων και πήραμε ομολογιακό δάνειο 98 εκατ., τα προηγούμενα δάνεια δεν ήταν εγγυημένα λόγω της πιστοληπτικής ικανότητας της εταιρείας».

Υποστήριξε ακόμα όσον αφορά την κατάσταση της εταιρείας ότι «τον Μάιο του 2015 το ΔΣ πρότεινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 15 εκατ. Η απόφαση εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση. Επειδή η "Τηλέτυπος" είναι στο Χρηματιστήριο, η διαδικασία της αύξησης είναι χρονοβόρος και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς έδωσε έγκριση τον Φεβρουάριο του 2016. Μέσα σε 15 μέρες έπρεπε οι μέτοχοι να αποφασίσουν αν θα συμμετέχουν, αλλά τελικά δεν συμμετείχαν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Και επειδή ένας από τους όρους των τραπεζών ήταν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, καταγγέλθηκε το δάνειο». Εδωσε, επίσης, υποσχέσεις ότι σε περίπτωση που η εταιρεία αποκτήσει ρευστότητα θα έχουν προτεραιότητα οι εργαζόμενοι, τα Ταμεία και οι προμηθευτές.

Τα ... «αίματα άναψαν» στην Επιτροπή, όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αν. Λοβέρδος κατέθεσε πρόταση με την οποία συμφώνησε η ΝΔ, να επανεξεταστεί ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha», Δημήτρης Κοντομηνάς, εξαιτίας των δηλώσεων του επιχειρηματία πριν από ένα 24ωρο ότι ένας από τους αρχικούς υπερθεματιστές, που στη συνέχεια απορρίφθηκε, του είχε προτείνει - πριν απορριφθεί - συνεργασία.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι «δεν θα κάνουμε την Επιτροπή πρωινάδικο» και άλλα παρόμοια, για να επικρατήσει «μύλος». Τελικά, το αίτημα απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία. Το ΚΚΕ απείχε από όλη αυτή τη ...διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ