Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ούτε «τσαπιά» έπεσε, ούτε ευρώ δόθηκε!

Με την Επιτροπή Αγώνα των πλημμυρόπληκτων συναντήθηκε στο Βαλομάνδρι ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης

Στη συζήτηση της περασμένης Δευτέρας με τους κατοίκους του Βαλομανδρίου και την Επιτροπή Αγώνα ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, έκανε αναφορά στις ευθύνες που έχουν οι κυβερνήσεις και η Τοπική Διοίκηση και, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε:

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε τώρα εδώ, ταλαιπωρούν πυκνά - συχνά κι άλλες περιοχές του νομού Τρικάλων, είναι έντονα σε πολλούς νομούς ανά την ελληνική επικράτεια. Αυτό συμβαίνει γιατί η προληπτική προστασία δεν είναι στις προτεραιότητες κυβερνήσεων και Τοπικής Διοίκησης.

Η έλλειψη έργων πολιτικής προστασίας φαίνεται με τραγικό τρόπο κάθε φορά που εκδηλώνονται τέτοια φαινόμενα. Σήμερα η επιστήμη και η τεχνική έχουν τεράστιες δυνατότητες για μελέτες και κατασκευή έργων που θα προλαμβάνουν και θα προστατεύουν τη ζωή και τις περιουσίες του λαού, όμως οι δαπάνες είτε πετσοκόβονται είτε δεν δίνονται καθόλου χρήματα.

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί το δικό σας. Ενώ έχει περάσει ένας μήνας από το πλημμύρισμα της περιοχής, δεν έχει πέσει ούτε "τσαπιά" και δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ ως ενίσχυση στους πληγέντες, ούτε και αποζημιώσεις για την αποκατάσταση των καταστροφών που υπέστησαν.

Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει θέσει τόσο στη Βουλή όσο και στην Τοπική Διοίκηση το θέμα της προληπτικής προστασίας με συγκεκριμένες προτάσεις για να μην μετράμε κάθε φορά θύματα, καταστροφές και απώλειες, ενώ στις επόμενες μέρες θα επαναφέρει τα προβλήματα στη Βουλή με νέα Ερώτηση προς το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Το ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης

Στο ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης που η Επιτροπή Αγώνα των πλημμυρόπληκτων παρέδωσε στον Γ. Λαμπρούλη και ο βουλευτής του ΚΚΕ το κατέθεσε στη Βουλή, καταγράφονται, ανάμεσα στα άλλα, και τα άμεσα μέτρα που απαιτούνται, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα πλημμυρικά φαινόμενα από τον Πηνειό στην περιοχή, τα οποία είναι:

-- Θωράκιση των αναχωμάτων του Πηνειού που κατέρρευσαν, εντοπισμός των αδύναμων σημείων και άμεση λήψη μέτρων για την ενίσχυσή τους.

-- Επιθεώρηση - έλεγχος της κοίτης του ποταμού, απομάκρυνση όλων των φερτών υλών και διάνοιξη αυτής στα στενά σημεία όπου κριθεί αναγκαίο.

-- Κατασκευή μόνιμων έργων προστασίας των αναχωμάτων (ζαρζανέτια) και ανύψωσή τους επαρκώς.

Παράλληλα, καταδικάζεται η τακτική της κυβέρνησης και των αρμόδιων κρατικών και τοπικοδιοικητικών αρχών να τίθενται πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια για την καταγραφή των ζημιών και την καταβολή αποζημιώσεων, (έλεγχοι αν τα πληγέντα σπίτια και οι βοηθητικοί χώροι είναι δηλωμένα, εισοδηματικά κριτήρια, πληθώρα δικαιολογητικών κ.ά.) και τονίζεται: «Την ώρα που οι οικογένειές μας βιώνουμε με τον χειρότερο τρόπο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της καταστροφής που συντελέστηκε στην περιοχή μας, η Πολιτεία αντί να φανεί άμεσος αρωγός, εμφανίζεται σκληρός τιμωρός».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ