Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Σημαντικά διδάγματα και συμπεράσματα από την ηρωική ΕΑΜική Αντίσταση

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε δήλωσή του, από την εκδήλωση για τα 75 χρόνια του ΕΑΜ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε τα εξής:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στην ηρωική Καισαριανή για να τιμήσουμε την επέτειο ίδρυσης του ΕΑΜ. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι πάρα πολύ σημαντικές για το λαό μας, για τη νεολαία μας.

Προκύπτουν σημαντικά διδάγματα και συμπεράσματα από την ηρωική αυτή πάλη, απ' το άνδρωμα του ηρωικού αγώνα της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης που έληξε με νίκη, διώχνοντας τους φασίστες κατακτητές, Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους από τη χώρα μας.

Και βεβαίως προκύπτουν σοβαρά συμπεράσματα και διδάγματα που πρέπει να τα μελετάμε και σήμερα και οι γενιές που έρχονται για την ήττα που ακολούθησε, με τις απαράδεκτες συμφωνίες λόγω έλλειψης σωστής στρατηγικής, που οδήγησε βέβαια σε ήττα αυτό το μεγάλο κίνημα.

Ομως και τα θετικά και τα αρνητικά αυτού του αγώνα πρέπει να αποτελέσουν βασική μελέτη, βασικό κριτήριο από δω και πέρα. Η νεολαία πρέπει να 'ρχεται στην Καισαριανή, να περιδιαβαίνει σ' όλους τους ηρωικούς τόπους όπου μαρτύρησαν οι πρόγονοί μας, οι ήρωες της Αντίστασης, του ΔΣΕ στη συνέχεια, να διδάσκεται, να θυμάται και να προχωράει μπροστά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ