Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ για τα νέα μέτρα

Ανακοίνωση σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της πρώτης «αξιολόγησης» εξέδωσε η ΠΑΣΕΒΕ. Οπως καταγγέλλει, «μαζί με το έγκλημα της παράδοσης στο κεφάλαιο όλων των βασικών κοινωνικών αγαθών (ηλεκτρικό ρεύμα, αέριο, νερό, αστικές συγκοινωνίες κ.λπ.), καταργεί και αρκετές από τις διατάξεις του αντιασφαλιστικού νόμου που υποτίθεται ότι ευνοούσαν ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων.

Με το νομοσχέδιο: Αυξάνεται το ποσό της εξαγοράς ετών ασφάλισης. Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ιδιοκτητών μικρών τουριστικών καταλυμάτων. Καταργείται ακόμα και η σταδιακή αύξηση των εισφορών που είχε η ίδια η κυβέρνηση θεσπίσει για ορισμένες κατηγορίες των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών.

Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων για το κλείσιμο" της πρώτης αξιολόγησης με συνοπτικές διαδικασίες (μέσω Υπουργικών Αποφάσεων). Ολα τα μέτρα είναι κομμένα και ραμμένα για την ανάκαμψη του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Καμιά αναμονή. Τώρα χρειάζεται οργάνωση του αγώνα μας, ενάντια στη νέα επίθεση που έρχεται».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ