Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Παζάρια για το «χρέος» στο έδαφος της αντιλαϊκής πολιτικής

Εν μέσω της ενδοκαπιταλιστικής διαπάλης που εντείνεται εντός και εκτός Ευρωζώνης, με φόντο τις «αβεβαιότητες» και την υποτονική ανάκαμψη, εξελίσσονται τα αντιλαϊκά παζάρια για τη διαχείριση του ελληνικού κρατικού χρέους.

«Ελπίζω ότι θα έχουμε παγκόσμια συμφωνία για την Ελλάδα έως το τέλος του έτους», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Π. Μοσκοβισί, αναφερόμενος στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για το χρέος και τη συμμετοχή του Ταμείου στο «ελληνικό πρόγραμμα».

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στη δανειακή σύμβαση προϋποθέτει την υπογραφή και νέου «συμπληρωματικού» μνημονίου με τον εν λόγω ιμπεριαλιστικό οργανισμό, οι πρόσφατες επισημάνσεις του οποίου για το μπαράζ των νέων αντιλαϊκών παρεμβάσεων είναι αναπόσπαστα δεμένες με το ζήτημα του κρατικού χρέους, για το οποίο «επείγεται» η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ...

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ενόψει και της σημερινής ομιλίας του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι, στο γερμανικό Κοινοβούλιο, υπογράμμισε την «ανάγκη» για «επείγουσες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», προκειμένου, όπως είπε, να τονωθεί η ανάκαμψη και να τερματιστεί η περίοδος των χαμηλών επιτοκίων.

Σε άρθρο του, που δημοσιεύεται στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο Β. Σόιμπλε αναφέρει ότι τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά και αποτελούν αιτία σοβαρής και βάσιμης ανησυχίας.«Θα μπορέσουμε να αφήσουμε αυτή τη φάση χαμηλών επιτοκίων πίσω μας μόνο εάν έχουμε περισσότερο βιώσιμη ανάπτυξη στην Ευρώπη», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ