Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΡΛΟΤ.-- Δεκάδες διαδηλωτές απαίτησαν χτες την παραίτηση της Τζένιφερ Ρόμπερτς, δημάρχου της πόλης Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, του αρχηγού της Αστυνομίας της πόλης, Κερ Πάτνεϊ λόγω της πρόσφατης δολοφονίας του 43χρονου Αφροαμερικανού από πυρά αστυνομικών.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας σε εμπορικές πολυσύχναστες συνοικίες της ιρακινής πρωτεύουσας, Βαγδάτης, προκάλεσαν χτες το θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων (ανάμεσά τους αρκετοί οικοδόμοι) και τον τραυματισμό άλλων 50.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Κλειστά για μέρες συνεχίζουν να είναι αρκετά πανεπιστήμια στη Νότια Αφρική, όπου εντείνονται οι φοιτητικές κινητοποιήσεις με κεντρικό αίτημα την κατάργηση των διδάκτρων και την καθιέρωση δωρεάν Ανώτατης Εκπαίδευσης.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 9 εργάτες σκοτώθηκαν και άλλοι 11 παγιδεύτηκαν χτες το πρωί, μετά από διαρροή αερίου που προκάλεσε έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στη βορειοδυτική Κίνα, στην πόλη Σιζουισάν της (αυτόνομης) περιοχής Νιγκσιά Χούι.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.-- Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιβάλουν κυρώσεις στον κινεζικό όμιλο «Νταντόνγκ Χονγκσιάνγκ» και σε τέσσερα διευθυντικά του στελέχη, θεωρώντας ότι βοήθησαν τη ΛΔ Κορέας να «παρακάμψει» τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί. Σύμφωνα με το «Ρόιτερς», την περασμένη βδομάδα έγιναν έρευνες σε βάρος του ομίλου για «παράνομη συμπεριφορά» και «οικονομικά εγκλήματα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ