Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Δυνατές» συναυλίες στη σκηνή του Μαθητικού Στεκιού

Σε ρυθμούς χιπ χοπ, με οργισμένο, ταξικό στίχο, που γινόταν σύνθημα στα χείλη του κοινού, οι Rebellion Connexion και ο Frank ξεσήκωσαν την Πέμπτη, από τη σκηνή του Μαθητικού Στεκιού, το κοινό που συμμετείχε συνεχώς ανταλλάσσοντας με το συγκρότημα στίχους και συνθήματα. Η συναυλία έκλεισε με το τραγούδι - καταγγελία του φασισμού «Μυρίζει ακόμα γιασεμί ο Πειραιάς», που αφιερώθηκε στο δολοφονημένο από τους φασίστες Παύλο Φύσσα.

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη πήραν οι «Υπεραστικοί». Ενα συγκρότημα που με μελωδίες ανάμεσα στο έντεχνο και στο ροκ, που άλλες φορές θυμίζουν εμβατήρια κι άλλες αντανακλούν έντονες επιρροές από λαϊκούς ρυθμούς, τραγουδούν μπαλάντες για τους εργάτες, με εξαιρετικό, εγερτικό και καταγγελτικό στίχο. Τέτοιος ήταν και ο λόγος τους στο ξεκίνημα της συναυλίας: «Ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη δεν μπορούν να υπάρχουν ταυτόχρονα για καπιταλιστές και εργάτες. Οσοι κηρύττουν την ταξική συνεργασία, θέλουν το λαό υποταγμένο. Η εργατική τάξη που παράγει όλο τον κοινωνικό πλούτο, χωρίς να τον καρπώνεται, πρέπει να παλέψει για όσα της στερούν. Αυτή μόνο μπορεί να οργανώσει μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Ως εργαζόμενοι έχουμε χρέος να σταθούμε στο πλευρό της τάξης μας. Να δράσουμε για την οργάνωσή της, για ένα ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα. Να αγωνιστούμε για τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική για το λαό, την προοπτική της ανατροπής του καπιταλισμού, την προοπτική του κομμουνισμού. Τίποτα δε θα μας χαρίσουν. Ολα κατακτιούνται με αγώνες ταξικούς», είπαν αποσπώντας το πιο ζεστό χειροκρότημα.

Σειρά είχαν οι String Demons. Με ρεπερτόριο που «χωρά» κλασική μουσική, χέβι μέταλ, παραδοσιακή μουσική, με το τσέλο και το βιολί τους, ο Κωνσταντίνος και η Λυδία Μπουντούνη παρουσίασαν δικές τους δημιουργίες και διασκευές τραγουδιών για έγχορδα και ευχαρίστησαν από τη σκηνή την ΚΝΕ για τη συμμετοχή τους δεύτερη χρονιά φέτος στο Φεστιβάλ, το οποίο χαρακτήρισαν «ζωντανή Ιστορία»».

Στο κλείσιμο της πρώτης μέρας, τα «γκάζια» ανέβηκαν στο τέρμα στο Μαθητικό Στέκι με τους «Sober on Tuxedos», που παρουσίασαν κομμάτια από το δίσκο τους «Welcome to the Liquor Store» και άλλα γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια σε ήχους heavy rock...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ