Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μήνυμα αισιοδοξίας η μαζική συμμετοχή. Σήμερα η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση
  • Στις 20.30, η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα
  • Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Ν. Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και ο Σ. Γιετσούρι, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό)

Ολοι οι δρόμοι σήμερα οδηγούν στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στη γιορτή της νιότης, που κορυφώνεται στο πάρκο «Α. Τρίτσης» στο Ιλιον, με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Φεστιβάλ στις 20.30. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα χαιρετίσουν ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και ο Σιτάραμ Γιετσούρι, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό).

Η μεγάλη επιτυχία και η πολύ μεγάλη συμμετοχή και στη χτεσινή δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας, απευθύνουν δυνατό το κάλεσμα - με οδηγό τους στίχους του Ναζίμ Χικμέτ - σε κάθε νέο και νέα, μαθητή, φοιτητή, εργαζόμενο και άνεργο «να προχωρά κι αυτός καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία». Να συστρατευτεί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας, κόντρα στη μοιρολατρία και την υποταγή.

Το κάλεσμα αυτό ήχησε χτες πιο δυνατά, όπως δείχνει και η χτεσινή πολύ μεγάλη συμμετοχή, που «πλημμύρισε» για δεύτερη μέρα τις δεκάδες εκδηλώσεις, συζητήσεις, δραστηριότητες, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις με ανθρώπους κάθε ηλικίας. Είναι ένα πραγματικά πολύ όμορφο Φεστιβάλ. Κι όλα δείχνουν ότι αυτό το δυναμικό ξεκίνημα, αυτό το πολύβουο ανθρώπινο ποτάμι που κατακλύζει για δυο μέρες το πάρκο «Α. Τρίτσης» θα είναι σήμερα ακόμα πιο ορμητικό, ακόμα πιο μεγάλο.


Γιατί στο Φεστιβάλ ανταμώνουν οι προβληματισμοί και οι αγωνίες της νέας γενιάς για το «σήμερα» και για το «αύριο», με την ελπίδα που αποπνέει η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, η βεβαιότητα ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει, η γνώση ότι ο δρόμος για να κατακτήσουμε τα όνειρά μας ανοίγει από σήμερα, απ' τη δουλειά μας. Με αγώνα, γνώση, τόλμη κι αντοχή...

Ραντεβού λοιπόν σήμερα εκεί, στη μεγάλη πολιτεία του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».




Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ