Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Σε ρόλο «ενδιάμεσου» στα επιχειρηματικά παζάρια

Συνεχίστηκε και χτες η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς συνεχίζονται και τα επιχειρηματικά παζάρια για το «νέο» τηλεοπτικό τοπίο. Η πολιτική κόντρα περιστρέφεται τις τελευταίες μέρες γύρω από την περιβόητη «ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» και την επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή μη του σχετικού νόμου της κυβέρνησης, αλλά και γύρω από το υποκριτικό ενδιαφέρον τόσο της κυβέρνησης όσο και της ΝΔ για τους εργαζόμενους στα κανάλια που θα κλείσουν, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτηριστική είναι χτεσινή τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας, Ν. Παππά, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», για το πώς η κυβέρνηση αναλαμβάνει και ρόλο «ενδιάμεσου» στα επιχειρηματικά παζάρια, βάζοντας μάλιστα μπροστά τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, μιλώντας ειδικά για τον «Alpha», ανέφερε πως «από όσα γνωρίζω και από τα δημοσιεύματα υπάρχουν επιχειρηματικές προτάσεις οι οποίες μπορούν να προστατεύσουν την απασχόληση. Συνεπώς άλλοι θα έπρεπε να ερωτηθούν γιατί χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους ως ασπίδα στα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Και οι εργαζόμενοι να κοιτάξουν στα μάτια την εργοδοσία τους...».

Υπενθυμίζουμε πως μία μέρα νωρίτερα, ο επιχειρηματίας Ι. Σαββίδης είχε δηλώσει έτοιμος να εξαγοράσει τον «Alpha» και σε συνεργασία με κάποιον από τους επιχειρηματίες που πήραν άδεια αλλά δεν διαθέτουν τηλεοπτικό σταθμό (πληροφορίες κάνουν λόγο για τον Χ. Καλογρίτσα), να λειτουργήσουν το κανάλι, εξασφαλίζοντας τάχα όλες τις θέσεις εργασίας.

Καθώς εντείνονται τα επιχειρηματικά παζάρια και αποτυπώνεται ξεκάθαρα η άμεση σχέση ανάμεσα σε αυτά και τον εξελισσόμενο καβγά των αστικών κομμάτων, επιβεβαιώνεται η ανάγκη οι εργαζόμενοι του κλάδου να μη στοιχηθούν πίσω από το ένα ή το άλλο επιχειρηματικό συμφέρον...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ