Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σειρά παρεμβάσεων πάνω στους άξονες του κεφαλαίου

...και συμβολή στην προσπάθεια στράτευσης του λαού πίσω από αυτούς

Από τη συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τους λεγόμενους «κοινωνικούς εταίρους»

Eurokinissi

Από τη συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τους λεγόμενους «κοινωνικούς εταίρους»
Με εκπροσώπους των λεγόμενων «κοινωνικών εταίρων» (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΓΣΕΕ) συναντήθηκε χτες στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, ενόψει της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, προκειμένου να προπαγανδίσει για άλλη μια φορά το μείγμα διαχείρισης που προτείνει το κόμμα του και να δηλώσει ξανά καταλληλότερος από τον τωρινό πρωθυπουργό για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Στην τοποθέτησή του είπε, μεταξύ άλλων, ότι από τη ΔΕΘ «θα προτάξουμε μια συμφωνία αλήθειας, η οποία στο επίκεντρό της θα έχει την ανάγκη η ελληνική οικονομία να δουλέψει ξανά. Πρέπει, επιτέλους, να μπει ένα τέλος στην υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και της πραγματικής οικονομίας και να προωθήσουμε τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα ξανακάνουν την οικονομία μας ανταγωνιστική και θα παράγουν μια σταθερή και διατηρήσιμη ανάπτυξη». Λιγότεροι φόροι για το κεφάλαιο και τάχιστη προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων οι βασικές άξονες της πρότασής του, δηλαδή, «ντυμένοι» και με ολίγο ενδιαφέρον για τα «νοικοκυριά»...

Επέμεινε: «Δεν θα κουραστώ να το λέω ότι χωρίς σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις, η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει. Και στην προσπάθεια αυτή, για τη διαμόρφωση ενός καινούργιου επιχειρηματικού και κοινωνικού πεδίου, οι απόψεις όλων των κοινωνικών εταίρων είναι εξαιρετικά πολύτιμες. Η προσπάθεια την οποία πρέπει να καταβάλουμε είναι μια προσπάθεια συλλογική. Από αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να λείπει κανένας. Ολοι πρέπει να βάλουμε πλάτη», πρόσθεσε, βάζοντας ουσιαστικά το λαό να ασπαστεί τα σχέδια και τους στόχους των μεγαλοεπιχειρηματιών, όντας σε ευθεία αντίθεση με τα δικά του συμφέροντα.

Στον ίδιο καμβά, συναίνεσης στους στόχους του κεφαλαίου, συμπλήρωσε: «Η Πολιτεία, οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και φυσικά πρώτος ο πολιτικός κόσμος, μέσα από ένα πνεύμα συνεννόησης, χωρίς ψεύτικους διχασμούς και διαχωριστικές γραμμές πρέπει, επιτέλους, να προτάξουμε ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, που θα βάλουν την ελληνική οικονομία σε μια πραγματικά αναπτυξιακή τροχιά».

Σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ προγραμματίζεται να συναντηθεί με εκπροσώπους επιχειρηματικών και «παραγωγικών» φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Αποτελεσματικότερη προσαρμογή της Παιδείας στις ανάγκες των μονοπωλίων

Προηγουμένως, προχτές το βράδυ, μιλώντας σε παρουσίαση βιβλίου με θέμα την εκπαίδευση, την προσέγγισε σε σύνδεση με την καπιταλιστική ανάπτυξη, ως μέσο για τη στήριξή της και εχέγγυο καλύτερης λειτουργίας των επιχειρηματικών ομίλων, με εξασφάλιση δυναμικού απόλυτα προσαρμοσμένου στις ανάγκες τους.

Είπε, μεταξύ άλλων: «Η μεταρρύθμιση στην Παιδεία είναι τελικά η πιο σημαντική επένδυση που μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον του τόπου». «Εχω κουραστεί να ακούω ατέρμονες συζητήσεις για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά». «Δυστυχώς, στη χώρα μας δεν γίνεται καμία απολύτως συζήτηση για το ποιες ειδικότητες και ποιες δεξιότητες χρειαζόμαστε, λαμβάνοντας υπόψη τον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας τον οποίον εισηγούμαστε».

Εβαλε ζήτημα προσαρμογής του εργατικού δυναμικού, με βάση «το πώς αλλάζει η ίδια η αγορά εργασίας, ως αποτέλεσμα των ραγδαίων εξελίξεων στον τομέα της τεχνολογίας (...) Και αναρωτιέμαι αν κανείς σε αυτήν τη χώρα σκέφτεται ουσιαστικά για το πώς θα έχει αλλάξει η αγορά εργασίας. Για το ποια επαγγέλματα θα υπάρχουν σε 15 χρόνια από τώρα και για το πώς θα πρέπει να προσαρμόσουμε την Παιδεία μας ακριβώς σε αυτές τις ανάγκες μιας αγοράς εργασίας, η οποία μεταβάλλεται με ραγδαίο ρυθμό».

Παραπέρα, τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, προσθέτοντας ότι «η σύνδεση των ιδιωτικών πανεπιστημίων με την έρευνα και την καινοτομία αποτελούν αυτονόητη συνθήκη απολύτως προφανή για μια χώρα η οποία θέλει να προχωρήσει στον 21ο αιώνα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ