Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Επίσκεψη στην Πορτογαλία

Το ΝΑΤΟικό στρατηγείο STRIKFORNATO έσπευσε να επισκεφτεί ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Δ. Βίτσας, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στην Πορτογαλία.

Το STRIKFORNATO στόχο έχει την καλύτερη συνεργασία και «διαλειτουργικότητα» των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ με αυτές από Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία, στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης αποστολών της λυκοσυμμαχίας. Ο Δ. Βίτσας συναντήθηκε με τους επιτελείς του στρατηγείου και με τους Ελληνες αξιωματικούς που υπηρετούν σε αυτό.

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός επισκέφθηκε το υπουργείο Εσωτερικών της Πορτογαλίας και συναντήθηκε με την υπουργό Costanca Urbano de Susa. Επίσης, επισκέφθηκε την ελληνική πρεσβεία στη Λισαβόνα, καθώς και το Κοινοβούλιο της χώρας, όπου συναντήθηκε με τα μέλη της Επιτροπής Ελληνοπορτογαλικής Φιλίας.

Σήμερα, προγραμματίζεται να επισκεφθεί το υπουργείο Αμυνας, όπου θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Αμυνας, M. Perestrello, με αντικείμενο την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών και την ανταλλαγή εμπειριών από τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, το Αρχηγείο Ακτοφυλακής και το Αρχηγείο Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και το πρότυπο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων που λειτουργεί κοντά στη Λισαβόνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ