Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενας ακόμα νεκρός από την κακοκαιρία

Σπίτια και αποθήκες καταστημάτων καταστράφηκαν από τις πλημμύρες στο Αργος (φωτ.)

Eurokinissi

Σπίτια και αποθήκες καταστημάτων καταστράφηκαν από τις πλημμύρες στο Αργος (φωτ.)
Τα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα συνεχίστηκαν τις προηγούμενες μέρες. Ενας ακόμα άνθρωπος προστέθηκε στον κατάλογο των θυμάτων από την κακοκαιρία που έπληξε τις τελευταίες μέρες την Πελοπόννησο και τη βόρεια Ελλάδα. Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ ένας 30χρονος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, για να βρεθεί τελικά νεκρός. Το άψυχο σώμα του 30χρονου εντοπίστηκε 16 χλμ. μακριά από το σημείο, στο ποτάμι Φόνισσα στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου. Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Λακωνία και τη Μεσσηνία, ενώ η 53χρονη εξακολουθεί να αγνοείται στη Θεσσαλονίκη. Οι έρευνες συνεχίζονται, ωστόσο οι ελπίδες είναι πλέον ελάχιστες.

Την περασμένη Παρασκευή, «έκλεισε» η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τον κόμβο των Κοίλων έως το κόμβο της Σιάτιστας Κοζάνης, εξαιτίας των υδάτων που είχαν συσσωρευτεί στο οδόστρωμα. Η συνεχής βροχόπτωση των τελευταίων ημερών είχε ως αποτέλεσμα το νερό σε ορισμένα σημεία της Εγνατίας Οδού να μην μπορεί να απορροφηθεί από τα φρεάτια και τις καταβόθρες και να πλημμυρίσει το οδόστρωμα. Στο σημείο επενέβησαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 άνδρες που έκαναν άντληση υδάτων. Η κυκλοφορία των οχημάτων στα συγκεκριμένα σημεία και σε απόσταση 30 χιλιομέτρων διεξήχθη μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης - Ιωαννίνων. Είχε διακοπεί η κυκλοφορία λόγω καταστροφής του οδοστρώματος στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αιανή - Καισαρειά και η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν μέσω της επαρχιακής οδού Αιανής - Ρυμνίου. Προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην ορεινή κοινότητα Γαλατινής στην Κοζάνη από τη βροχόπτωση, που πλημμύρισε υπόγεια. Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν και στη Θεσσαλία (σχετικό ρεπορτάζ στη σελίδα 15).

Η καταιγίδα που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Αργολίδα προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στην πόλη του Αργους, όπου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα. Πολλοί δρόμοι έγιναν αδιάβατοι και η Αστυνομία αναγκάστηκε να διακόψει για αρκετή ώρα τη ροή κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Κορίνθου, στη βόρεια είσοδο της πόλης, στο ύψος του νοσοκομείου, καθώς και στην έξοδο της πόλης προς Ναύπλιο, στον Αγιο Βασίλειο. Πολλά ισόγεια και υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων στην πόλη πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη προληπτικά και απομάκρυνε από τα σπίτια τους σε δύο περιπτώσεις έναν ηλικιωμένο με κινητικά προβλήματα και μία γυναίκα με προβλήματα όρασης. Συνολικά, το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχτηκε 43 κλήσεις για παροχή βοήθειας άντλησης υδάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία της Παρασκευής(2022-09-03 00:00:00.0)
Πλημμύρες σε σπίτια, καλλιέργειες και στην «Εγνατία»(2013-02-27 00:00:00.0)
Προβλήματα από την κακοκαιρία(2012-10-30 00:00:00.0)
Καταιγίδα ...προβλημάτων(2006-07-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ