Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ
Πλημμύρες σε σπίτια, καλλιέργειες και στην «Εγνατία»

Δεκάδες σπίτια, μεγάλες αγροτικές εκτάσεις καθώς και τμήμα της Εγνατίας Οδού στη Μακεδονία, πλημμύρισαν χτες από την έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε από το βράδυ της Δευτέρας και συνεχίστηκε με μικρές διακοπές σε όλη τη διάρκεια της χτεσινής μέρας.

Συγκεκριμένα, τα ελλιπή έως ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα στον οδικό άξονα της Εγνατίας είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο δρόμος λίγα χιλιόμετρα πριν από την πόλη της Κοζάνης, ο οποίος ουσιαστικά μετατράπηκε σε ποτάμι αφού το ύψος του νερού έφτασε ως το μέσο του στηθαίου με αποτέλεσμα για αρκετές ώρες ο δρόμος να κλείσει.

Την ίδια στιγμή δεκάδες σπίτια και αγροτικές εκτάσεις στους νομούς της Ημαθίας και της Πέλλας πλημμύρισαν από την δυνατή βροχή και τη χαλαζόπτωση που έπεφτε κατά διαστήματα ενώ αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, ενώ επενέβη σε αρκετές περιπτώσεις για να απεγκλωβίσει ηλικιωμένους από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους αλλά και οδηγούς από τα οχήματά τους.

Στην Ηπειρο και συγκεκριμένα στην Πρέβεζα, από τις έντονες βροχοπτώσεις, άλλα δύο σπίτια στα χωριά Ανω Κοτσανόπουλο και Κρυοπηγή κρίθηκαν ακατοίκητα χτες. Είχε προηγηθεί ένα σπίτι στο χωριό Σκεπαστό Πρεβέζης που κυριολεκτικά βρέθηκε στον "αέρα" καθώς υποχώρησε το έδαφος. Επίσης, σοβαρές ζημιές, λόγω καθιζήσεων, καταγράφονται και στα χωριά Σκιαδά, Βρυσούλα και Ρεματιά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ