Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα από την κακοκαιρία

Κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια, καταστήματα και υπόγεια δεχόταν και χτες η Πυροσβεστική από διάφορες περιοχές της χώρας, τη στιγμή που οι ισχυροί άνεμοι κρατούσαν κλειστά πορθμεία σε Αττική και Β. Αιγαίο. Παράλληλα, πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια στην Τρίπολη, ενώ η χαλαζόπτωση και η έντονη βροχόπτωση προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο στις δύο εθνικές οδούς.

Ειδικότερα, περισσότερες από 60 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική στην Τρίπολη για αντλήσεις υδάτων λόγω της βροχόπτωσης που έπληξε την πόλη νωρίς το μεσημέρι, ένα σκηνικό που είχαν αντιμετωπίσει τα Γιάννενα και τα Τρίκαλα, προχτές και χτες καθώς ποτάμια ξεχείλισαν και δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε 15 χωριά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πυροσβεστικό Σώμα είχε δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για παροχή βοήθειας στα Γιάννενα, στα Ζαγοροχώρια και το Μέτσοβο. Ζημιές προκλήθηκαν χτες το μεσημέρι σε καλλιέργειες στο Αργος από τη χαλαζόπτωση.

Από την άλλη, με χαμηλές ταχύτητες κινούνταν τα οχήματα στις δύο εθνικές οδούς εξαιτίας του χαλαζιού που έπεφτε για αρκετή ώρα. Συγκεκριμένα, προβλήματα προκλήθηκαν στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας, από τη Μεταμόρφωση έως τη Μαλακάσα και στην αντίστοιχη της Αθηνών - Κορίνθου από τα Μέγαρα έως και την Κακιά Σκάλα.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν τόσο στις ακτοπλοϊκές όσο και στις εναέριες συγκοινωνίες. Απαγόρευση απόπλου ίσχυε μέχρι αργά χτες το βράδυ από Αγ. Μαρίνα για Στύρα, από Καβάλα για Πρίνο και Θάσο καθώς και από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη. Παράλληλα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των «δελφινιών» για τον Αργοσαρωνικό.

Τέλος, ακυρώθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων πολλά από τα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών από και προς την Κρήτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ