Τρίτη 7 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΙΑΘΟΥ
Με εφτά γιατρούς και μια νοσηλεύτρια

Το καλοκαίρι, λόγω του τουρισμού, το νησί έχει 70.000 κατοίκους

Στις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε εξοπλισμό, καθώς και την ακατάλληλη κτιριακή υποδομή του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, αφορά η Ερώτηση, που κατέθεσαν χθες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Τάκης Τσιόγκας και Αντώνης Σκυλλάκος προς τον υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο.

«Μικρό δείγμα της γενικότερης αντιλαϊκής και αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης αποτελούν τα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) των Βορείων Σποράδων και ειδικότερα αυτό της Σκιάθου», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και συνεχίζουν: «Η κτιριακή υποδομή του ΚΥ Σκιάθου είναι ακατάλληλη, ο εξοπλισμός του ανεπαρκής και οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες, ακόμα κι αν ληφθεί υπόψη ο Οργανισμός του Κέντρου, ο οποίος έγινε με βάση τους 5.000 κατοίκους του νησιού και χωρίς να υπολογίζονται οι επισκέπτες του. Ωστόσο η Σκιάθος, την περίοδο από τον Απρίλη ως τον Οκτώβρη κάθε χρόνο, φιλοξενεί πάνω από 70.000 ανομοιογενή πληθυσμό, ο οποίος προέρχεται από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου. Δηλαδή, για περισσότερο από μισό χρόνο, μετατρέπεται μετά το Βόλο στη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Μαγνησίας, με πάμπολλα και όλων των ειδών περιστατικά υγείας, τα οποία καλούνται να εξυπηρετήσουν δύο γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), τέσσερις αγροτικοί, ένας παιδίατρος και μια νοσηλεύτρια! Δεν υπάρχουν ορθοπεδικός, χειρουργός, καρδιολόγος, γυναικολόγος, ακτινολόγος».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι «είναι χαρακτηριστική, επίσης, η έλλειψη γιατρού με ειδικότητα ιατροδικαστή. Η έλλειψη αυτή δημιουργεί δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία των ανθρώπων, αφού δεν υπάρχει καν ο κατάλληλος χώρος και εξοπλισμός για τη διατήρηση των νεκρών. Εχει αναφερθεί περιστατικό νεκρού, που έφτασε σε κατάστασης σήψης στη Λάρισα.

Και παρόλο που ο Αύγουστος έχει ήδη αρχίσει, το εποχικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν έχει σταλεί ακόμη, ενώ οι ονομαζόμενοι επισκέπτες έχουν να εμφανιστούν στο ΚΥ εδώ και κάμποσα χρόνια. Ακόμα και το ασθενοφόρο του Κέντρου είναι παλαιότατο».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες του ΚΥ Σκιάθου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε εξοπλισμό και μηχανήματα, να αντικατασταθεί το πεπαλαιωμένο ασθενοφόρο και να δημιουργηθεί η κατάλληλη κτιριακή υποδομή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ακάλυπτες βάρδιες στο ΕΚΑΒ, διαρκείς μετακινήσεις γιατρών και τραγικές ελλείψεις»(2023-06-15 00:00:00.0)
Υπολειτουργεί το Κέντρο Υγείας(2016-08-09 00:00:00.0)
«Γυμνά» από υποδομές και προσωπικό(2008-09-05 00:00:00.0)
Τεράστια προβλήματα στα Κέντρα Υγείας Αργαλαστής, Βελεστίνου και Αλμυρού(2008-08-22 00:00:00.0)
Αποδυναμωμένες οι υγειονομικές μονάδες(2000-09-07 00:00:00.0)
Υποβαθμισμένα τα νομαρχιακά νοσοκομεία(2000-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ