Πέμπτη 15 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
«Ακάλυπτες βάρδιες στο ΕΚΑΒ, διαρκείς μετακινήσεις γιατρών και τραγικές ελλείψεις»

Τις διαχρονικές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό αναδεικνύουν με επιστολή τους η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου και οι αγροτικοί ιατροί που υπηρετούν στο νησί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σκόπελος είναι ένα νησί στο οποίο κατοικούν περίπου 5.000 άνθρωποι, πληθυσμός ο οποίος πολλαπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στην επιστολή αναδεικνύονται μεταξύ άλλων τα εξής προβλήματα:

-- Η κάλυψη μόνο μίας εκ των 5 οργανικών θέσεων γενικών ιατρών του ΚΥ, με αποτέλεσμα να μετακινούνται διαρκώς γενικοί ιατροί από την υπόλοιπη ΥΠΕ για την κάλυψη εφημεριών.

-- Καθημερινά παραμένει ακάλυπτη τουλάχιστον μία βάρδια του ΕΚΑΒ από οδηγό, καθώς το ΚΥ απασχολεί μόνο τέσσερις οδηγούς, αν και διαθέτει τρία ασθενοφόρα.

-- Στο ελικοδρόμιο του νησιού εδώ και έναν χρόνο δεν λειτουργούν τα φώτα σήμανσης, με αποτέλεσμα να καθίστανται ανέφικτες οι αεροδιακομιδές τις νυχτερινές ώρες.

-- Η μοναδική δημόσια δομή του νησιού δεν έχει μικροβιολογικό εργαστήριο.

-- Μία από τις σημαντικότερες ελλείψεις είναι η απουσία χειριστή του σύγχρονου ακτινολογικού μηχανήματος που διαθέτει το ΚΥ. Το καλοκαίρι παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων, με την πλειοψηφία τους να χρήζει ακτινολογικής απεικόνισης. Επίσης, οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού χρειάζονται πιστοποιητικό Υγείας, για την έκδοση του οποίου απαιτείται ακτινογραφία. Δεδομένου ότι στο νησί δεν υπάρχει συμβεβλημένο ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο, οι ασθενείς αναγκάζονται να πληρώσουν μια απλή ακτινογραφία σε τιμή υπερπολλαπλάσια του πραγματικού κόστους, στο μοναδικό ιδιωτικό εργαστήριο του νησιού.

Οι κάτοικοι των Σποράδων έχουν δικαίωμα στην Υγεία όλο τον χρόνο

«Οι Σποραδίτες έχουν δικαίωμα στην Υγεία όλο τον χρόνο! Τώρα πλήρης στελέχωση με μόνιμους γιατρούς, ακτινολόγους, μικροβιολόγους, οδηγούς, αποκατάσταση ελικοδρομίου, για να μη θρηνήσουμε!», τονίζουν σε δήλωσή τους ο Βασίλης Μεταξάς και η Εύη Ταλαδιανού, υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας του ΚΚΕ, με αφορμή την παραπάνω επιστολή, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «αποκαλύπτεται και από τους πλέον αρμόδιους αυτό που έχουν αναδείξει όλα αυτά τα χρόνια με τις διαρκείς διαμαρτυρίες τους οι μαζικοί φορείς του νησιού: Οτι η ζωή των νησιωτών μπαίνει στο ζύγι του δημοσιονομικού κόστους! Αυτό ήταν και είναι το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που ξεμπροστιάσαμε και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου! Δεν είναι "παθογένεια", ούτε "λύση" οι μετακινήσεις γιατρών από όλη τη χερσαία Θεσσαλία - όταν γίνονται και αυτές - στα Κέντρα Υγείας Σκοπέλου, Σκιάθου και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου για την κάλυψη των εφημεριών, ούτε να κάνουν τον οδηγό ασθενοφόρου οι δήμαρχοι! Οι Σκοπελίτες, οι Σκιαθίτες και οι Αλοννησιώτες να μη συμβιβαστούν με τη ζοφερή πραγματικότητα που έχουν δημιουργήσει και επιδεινώνεται καθημερινά, για να μη θρηνήσουμε ζωές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπίζνες με την Υγεία στο νησί του Ιπποκράτη(2014-06-29 00:00:00.0)
Μεγάλες ελλείψεις στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας(2014-06-07 00:00:00.0)
Βαρύγδουπες επαναλήψεις για παλιούς σχεδιασμούς(2007-02-08 00:00:00.0)
Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό(2000-07-14 00:00:00.0)
Υποβαθμισμένες οι υπηρεσίες του ΙΚΑ(1997-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ