Σάββατο 27 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκεντρώσεις - εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ

Σειρά συγκεντρώσεων και άλλων εκδηλώσεων πραγματοποιούν μέσα στο Σαββατοκύριακο Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα:

Σήμερα, Σάββατο

-- Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσθέντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης (ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ) και του ΔΣΕ διοργανώνουν η ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ και το Παράρτημα Ποντοκώμης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στις 11 π.μ., στο μνημείο των πεσόντων στην Ποντοκώμη. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Κώστας Χατζηδαμιανός, μέλος του ΓΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Σε συγκέντρωση στο Βελβεντό, στο «Σκεπασμένο» Αγίας Τριάδας, στις 9 μ.μ., θα μιλήσει η Ειρήνη Γκαμπράνη, μέλος της ΤΕ Υπαίθρου Κοζάνης του ΚΚΕ.

Αύριο, Κυριακή

-- Η ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για τον ΔΣΕ στο Χάνι του Κουλουρά (διασταύρωση Αγίου Ιωάννη - Πλατάνου) στις 11 π.μ., με ομιλητή τον Ν. Κουτουμάνο, Γραμματέα της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Θα γίνουν αποκαλυπτήρια μνημείου προς τιμήν των Ιωάννη Αρχοντα (Τασόγιαννη) και Ιωάννη Σαγκά (Νικηταρά) και των άλλων μαχητών του ΔΣΕ στην περιοχή. Θα ακολουθήσει γλέντι στο χάνι του Κοπανίτσα. Την ίδια μέρα, στις 10.30 π.μ., θα γίνουν αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας στο χώρο όπου δολοφονήθηκε ο Ι. Αρχοντας στα Σιώματα. Λεωφορείο αναχωρεί στις 7.30 π.μ. από τη Μεγαλόπολη και στις 8.30 π.μ. από την Τρίπολη (πλ. Κολοκοτρώνη).

-- Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες ΕΛΑΣίτες στη μάχη του Τσαλ Νταγ (29/7/44) διοργανώνουν η ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, το αντίστοιχο Συμβούλιο Περιοχής της ΚΝΕ και τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στις 11 π.μ., στον Πλαταμώνα (Ολατζάκ) Καβάλας. Λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 9 π.μ. από το Δημοτικό Κήπο Καβάλας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Χρήστος Λαρίσης, Γραμματέας του ΣΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Μπάμπης Φωτιάδης, μέλος του ΔΣ της ΕΕ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Θα ακολουθήσει γλέντι με αντάρτικα και λαϊκά τραγούδια.

-- Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 72 χρόνια από την απελευθέρωση του Διδυμότειχου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής διοργανώνουν η ΤΟ Εβρου του ΚΚΕ και το Παράρτημα Διδυμότειχου - Ορεστιάδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στις 7.30 μ.μ., στο μνημείο ηρώων στο Διδυμότειχο.

-- Η ΚΟΒ Ακτίου - Βόνιτσας του ΚΚΕ διοργανώνει στην αίθουσα του Δημαρχείου της Βόνιτσας εκδήλωση για το Αρχηγείο Ξηρομέρου - Λευκάδας του ΔΣΕ. Στις 8 μ.μ. θα παρουσιαστεί η έκθεση που είναι αφιερωμένη στον ΔΣΕ και τη 2η Μεραρχία και στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει ο Νώντας Μωραΐτης, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org