Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Λ. ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ
Να στηριχθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός

Περισσότερη στήριξη και περισσότερη σημασία στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ζήτησε ο χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας, φτάνοντας στην Αθήνα.

Στις δηλώσεις του από το αεροδρόμιο σημείωσε πως «χρειαζόμαστε περισσότερη στήριξη» και πως «με περισσότερη σημασία στον ερασιτεχνικό αθλητισμό θα κάνουμε θαύματα». Τόνισε πως αξία γι' αυτόν είναι να γίνει ένας αθλητής «υγιές πρότυπο για τα μικρά παιδιά» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι «ακούγεται το άθλημα που δεν το ξέραμε».

Για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ρίο δήλωσε πως «τα πράγματα ήρθαν όπως τα ονειρευόμουν» και πρόσθεσε ότι «αν δεν μάθεις να χάνεις, δεν κερδίζεις ποτέ» και ότι «έχουμε αποτύχει πολλές φορές για να καταφέρουμε να πετύχουμε».

  • Στην υποδοχή του αθλητή αίσθηση προκάλεσε το ξέσπασμα της μητέρας του, Σοφίας, η οποία κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι δεν έδωσαν σημασία στους αθλητές που δεν κατάφεραν να πάρουν μετάλλιο εστιάζοντας στις περιπτώσεις του Βλάση Μάρρα και της Βάως Μηλλιούση στην γυμναστική.
Βράβευση με απρόοπτα στο Προεδρικό Μέγαρο

Η απουσία της διπλής (χρυσό - χάλκινο) Ολυμπιονίκη της σκοποβολής, Αννας Κορακάκη, επισκίασε την τελετή βράβευσης των Ολυμπιονικών του Ρίο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Αρχικά υπήρξε η φημολογία ότι οι αρμόδιοι ξέχασαν να ειδοποιήσουν την αθλήτρια, η οποία είναι σε διακοπές στη Γαλλία. Κάτι τέτοιο διαψεύστηκε από πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, που τόνισαν πως η αθλήτρια προσκλήθηκε αλλά έλειπε για διακοπές στο εξωτερικό. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές γνωστοποίησαν πως μετά από συνεννόηση με τον πατέρα - προπονητή της αθλήτριας, αποφασίστηκε να βραβευθεί το επόμενο διάστημα σε ειδική τελετή. Χτες το απόγευμα, δημοσιεύματα ήθελαν την αθλήτρια μέσω του προσωπικού της λογαριασμού σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης να αποκαλύπτει ότι δεν ειδοποιήθηκε από κανέναν αρμόδιο, κάνοντας λόγο για επιλογή κάποιων ώστε να μη βρεθεί εκεί.

Στην τελετή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, μιλώντας στους αθλητές μεταξύ άλλων «τους χαρακτήρισε σύμβολα ζωής και παραδείγματα για το τι μπορεί να πετύχει ο κάθε νέος». Επίσης, υποσχέθηκε πως η πολιτεία θα είναι δίπλα τους. Οι αθλητές συνοδεύονταν από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, και μέλη της διοίκησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ