Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Εκτακτες διευρυμένες στρατιωτικές ασκήσεις

ΜΟΣΧΑ.--

Διευρυμένες απροειδοποίητες στρατιωτικές ασκήσεις ξεκίνησαν, χτες, σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, με στόχο τον έλεγχο της ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, οι ασκήσεις έθεσαν από τις 7 το πρωί σε κατάσταση «ύψιστου συναγερμού» όλες τις δυνάμεις στους στρατιωτικούς τομείς Νότου, Δύσης και Κέντρου, το στόλο του Βορρά, τις αεροπορικές δυνάμεις και τα αερομεταφερόμενα στρατεύματα. Δηλαδή, οι ασκήσεις αφορούν ουσιαστικά περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία και την Κριμαία, αλλά και Βαλτική, Ουράλια, μέχρι και τη Σιβηρία. Είναι σαφές πως εντάσσονται στην ευρύτερη «ετοιμότητα» που επιδεικνύει και η Ρωσία στο πλαίσιο όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας διευκρινίζεται για το Νότιο τομέα ότι θα αξιολογηθεί και «η ικανότητά τους να αναπτύσσουν αυτάρκεις σχηματισμούς μέσα σε μικρά χρονικά περιθώρια για την αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων». Μεταξύ άλλων διευκρινίζεται ότι γενικότερα στόχος των ασκήσεων είναι «να διεξαχθεί πλήρης διαδικασία προετοιμασίας των Ενόπλων Δυνάμεων για την προστασία των εθνικών συμφερόντων σε περίπτωση απειλής για την ασφάλεια (της χώρας)».

Οι ασκήσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου και επιβεβαιώνουν ότι το «κλίμα» παραμένει θερμό, με σημείο αναφοράς και τη συνεχιζόμενη ένταση στην Ανατολική Ουκρανία.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org