Ενώ ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος «προσαρμόζει» τις θέσεις για το Μεταναστευτικό
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
«Στήριγμα» στον Βρετανό αντιδραστικό πολιτικό Νάιτζελ Φάρατζ, που ηγούνταν του εθνικιστικού «Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου» (UKIP) μέχρι το δημοψήφισμα της 23ης Ιούνη, βρήκε ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη, Ντόναλντ Τραμπ. Ο Φάρατζ εμφανίστηκε την Τετάρτη σε προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ στο Τζάκσονβιλ του Μισισίπι, καλώντας τους όλους να «ορθώσουν ανάστημα»... απέναντι στο «σύστημα».
«Εάν ήμουν Αμερικανός πολίτης δεν θα ψήφιζα την Χίλαρι Κλίντον ακόμη και εάν με πληρώνατε», είπε ο Φάρατζ, ενώ στη συνέχεια κατηγόρησε τον Μπαράκ Ομπάμα επειδή κάλεσε τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην ΕΕ.
«Οι Βρετανοί ψήφισαν για την ανάληψη του ελέγχου για τη μετανάστευση, την οικονομία και τη διακυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι στη Βρετανία πήραν την τύχη τους στα χέρια τους... Στις 8 Νοεμβρίου θα έχουμε μία ευκαιρία να επαναδιακηρύξουμε την ανεξαρτησία των ΗΠΑ», «απάντησε» ο Τραμπ.
Στο μεταξύ, ο δισεκατομμυριούχος εμφανίζεται πλέον πιο «ήπιος» στο θέμα της μετανάστευσης, προσαρμόζοντας την τακτική του στο φόντο και των τελευταίων σφυγμομετρήσεων που τον δείχνουν συνεχώς «πίσω» από την «Δημοκρατική» αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον. Στις 31 Αυγούστου ο Τραμπ θα παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις του για το Μεταναστευτικό, για το οποίο σημείωσε πως πλέον σκέφτεται, εάν εκλεγεί, να επιτρέψει σε κάποιους από τους παράνομους μετανάστες να παραμείνουν στις ΗΠΑ εφόσον τηρούν, όπως τόνισε, τις ακόλουθες προϋποθέσεις: Ζουν στις ΗΠΑ πολλά χρόνια, έχουν λευκό ποινικό μητρώο, πληρώνουν όλους τους φόρους.
Στο μεταξύ, η Εθνική Ενωση Ιδιοκτητών Οπλων (NRA) ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Τραμπ δίνοντας 2.700.000 δολάρια για την προβολή τηλεοπτικών διαφημιστικών μηνυμάτων από τις 9 Σεπτέμβρη έως τις 18 Οκτώβρη και σε εθνικό επίπεδο, και σε «κρίσιμες» πολιτείες, όπως το Τέξας, η Βόρεια Καρολίνα και η Πενσιλβανία.
Η Χίλαρι Κλίντον, από την πλευρά της, διέψευσε ως «αβάσιμο» ρεπορτάζ του πρακτορείου «Ασοσιέιτεντ Πρες», που άφηνε υπόνοιες για προνομιακές σχέσεις με πάνω από το 50% των ανθρώπων που χρηματοδότησαν το Ιδρυμα Κλίντον την περίοδο που διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών.