Κυριακή 21 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ
Πλούσιο πρόγραμμα με πρωταγωνιστές τους μαθητές

Από τις εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ
Από τις εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ
Οπως κάθε χρόνο και φέτος, στο πλαίσιο των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Πάρκο Τρίτση, το δικό τους ξεχωριστό χώρο θα έχουν οι μαθητές.

Το Μαθητικό Στέκι φιλοδοξεί να συγκεντρώσει και φέτος το ενδιαφέρον «μικρών και μεγάλων» με το πλούσιο πρόγραμμά του, που περιλαμβάνει παιχνίδια, συναυλίες μαθητικών συγκροτημάτων και άλλων αγαπημένων καλλιτεχνών, συζητήσεις, αφιερώματα και άλλες δραστηριότητες...

Το Μαθητικό Στέκι έχει τα τελευταία χρόνια τη δική του σκηνή δίπλα στη λίμνη του Πάρκου Τρίτση. Στοιχείο που το χαρακτηρίζει και φέτος είναι ότι το πρόγραμμά του βασίζεται στη συμμετοχή δεκάδων μαθητών μελών και φίλων της ΚΝΕ απ' όλη την Αττική, που στήνουν τη δική τους γιορτή, αναδεικνύουν τους προβληματισμούς τους, διασκεδάζουν.

Εκτός όμως από τις «καθιερωμένες» συναυλίες, ετοιμάζονται:

  • Παιχνίδι «Ακου τι είπαν... για τα ΕΠΑΛ» που θα πραγματοποιηθεί τα απογεύματα της Πέμπτης 22/9 και της Παρασκευής 23/9 και θα βασίζεται σε ερωτηματολόγια που θα έχουν απαντήσει μαθητές από σχολεία της Αττικής.
  • Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με τίτλο «Σε ποιον ανήκει ο κόσμος...» που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 23/9, μέσα από το οποίο οι μαθητές έχουν στόχο να αναδείξουν τι σημαίνει να είσαι νέος κομμουνιστής.
  • Συζήτηση με θέμα «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα;» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23/9, με στόχο οι μαθητές να εκφραστούν, να προβληματιστούν, αλλά και να γνωρίσουν την πρόταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το σχολείο που αντιστοιχεί στις ανάγκες των μαθητών με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες.
  • Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού για μαθητές Γυμνασίων, βασισμένο στο βιβλίο «Το σχολείο».

Το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη, θα γίνει η βράβευση των νικητριών ομάδων που συμμετείχαν στον 3ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Συλλογικής Ερευνητικής Εργασίας που διοργάνωσε η ΚΝΕ και ο «Οδηγητής».

Αυτό που θα ξεχωρίσει, όμως, στο Μαθητικό Στέκι είναι η ψηφιακή έκθεση με θέμα «Να προχωράς κι εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία», που έχει στόχο να φέρει σε επαφή τους επισκέπτες με την ιστορία της ανθρώπινης κοινωνίας. Να φωτίσει πλευρές για το πώς η κοινωνία αλλάζει και εξελίσσεται, να αποκαλύψει ποια είναι η πραγματική κινητήρια δύναμη που οδηγεί την κοινωνία προς τα μπρος.

Στο Μαθητικό Στέκι θα υπάρχουν επίσης:

-- Χώρος με προτάσεις της ΚΝΕ προς τους μαθητές για βιβλία, ταινίες, τραγούδια κ.λπ.

-- Χώρος για τον Πανελλαδικό Διαγωνισμό, όπου θα υπάρχουν όλες οι εργασίες που συμμετείχαν.

-- Χώρος εργαστηρίων σκίτσου, graffiti, stencil κ.λπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι μαθητές έχουν το δικό τους Στέκι!(5/9/2018)
Μήνυμα αισιοδοξίας η μαζική συμμετοχή. Σήμερα η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση(24/9/2016)
Η «καρδιά» του Φεστιβάλ χτυπάει από σήμερα στο Ιλιον!(22/9/2016)
Οι συζητήσεις στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»(31/7/2016)
Χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων το μαθητικό στέκι(13/9/2014)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org