Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων το μαθητικό στέκι

Το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού της νέας σχολικής χρονιάς για τους μαθητές φιλοδοξεί να είναι φέτος το Μαθητικό Στέκι του Φεστιβάλ. Στον όμορφο χώρο που είχε στηθεί και πέρσι, δίπλα στη λίμνη του πάρκου «Τρίτση», το Μαθητικό Στέκι θα έχει και φέτος τη δική του σκηνή με πλούσιο πρόγραμμα, αλλά και μια σειρά δραστηριότητες.

Στο χώρο του Μαθητικού Στεκιού θα δεσπόζει μια μεγάλη διαδραστική έκθεση εμπνευσμένη από το σύνθημα του Φεστιβάλ: «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Ν. Μπελογιάννη), Συνεχίζουμε»! Πρόκειται για μια κατασκευή που θα ταξιδεύει τον επισκέπτη στην ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ από τα χρόνια της ίδρυσής του μέχρι σήμερα, που θα περιλαμβάνει ταμπλό, αυθεντικά εκθέματα και οπτικοακουστικό υλικό, ενώ φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να βρίσκονται στο χώρο και αγωνιστές μεγαλύτερων γενεών που θα συζητούν με τους μαθητές για διάφορες ιστορικές φάσεις στην πορεία του ΚΚΕ.

Στο Μαθητικό Στέκι θα υπάρχει ένα περίπτερο αφιερωμένο στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό Συλλογικής Ερευνητικής Μαθητικής Εργασίας που είχε διοργανώσει η ΚΝΕ και ο «Οδηγητής», όπου θα προβάλλονται οι τέσσερις νικήτριες εργασίες του διαγωνισμού, ενώ θα υπάρχουν και υπολογιστές όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν όλες τις εργασίες που πήραν μέρος (στη διεύθυνση http://kne.gr/ergasies ). Ακόμα, θα ανακοινωθεί και ο νέος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός Συλλογικής Ερευνητικής Εργασίας της ΚΝΕ για τη νέα σχολική χρονιά.

Παράλληλα, στο Μαθητικό Στέκι θα λειτουργήσουν θεματικά εργαστήρια graffiti και stencil την Πέμπτη και την Παρασκευή. Ακόμα, εργαστήρι σκίτσου ενάντια στο φασισμό την Πέμπτη, όπου μπορούν να συμμετάσχουν από μαθητές Γυμνασίου μέχρι και ενήλικες, που θα δουλέψουν υπό την καθοδήγηση των σκιτσογράφων Ν. Ζάχαρη και Ι. Βάη. Για τη διευκόλυνση της οργάνωσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για τα εργαστήρια στο mail: mathitikosteki.kne@gmail.com

Στο χώρο ακόμα, θα γίνεται προβολή των δραστηριοτήτων που ανέπτυξαν μέσα στη χρονιά που μας πέρασε τα φροντιστήρια των Λαϊκών Επιτροπών και παράλληλα, θα συγκεντρώνονται συμμετοχές από μαθητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα Λαϊκά Φροντιστήρια.

Και από έναν μαθητικό χώρο δεν θα μπορούσε να λείπει το παιχνίδι. Ετσι, στο χώρο θα υπάρχουν επιτραπέζια παιχνίδια για τις παρέες μαθητών που επιθυμούν να διασκεδάσουν με αυτά, αλλά και τραπέζι του πινγκ - πονγκ για να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο άθλημα. Στα παιχνίδια πρέπει να μετρήσουμε και το fun quiz ενάντια στη Χρυσή Αυγή που θα γίνει την πρώτη μέρα, οπότε συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένες στην πάλη ενάντια στο φασισμό. Επίσης, σ' αυτό το πλαίσιο, η ΚΝΕ θα βραβεύσει τους μαθητές του 8ου Γυμνασίου Αθήνας για το πολιτιστικό πρόγραμμα που έκαναν την περσινή χρονιά με τίτλο «Οι λαοί αντιστέκονται στον πόλεμο και το φασισμό με όπλο την τέχνη (1930 - 1945)».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα στη σκηνή του Μαθητικού Στεκιού έχει ως εξής:

Πέμπτη, 18 Σεπτέμβρη

20.00 Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα («Chloes»/Ηράκλειο, «Red Army»/Κυψέλη) με τίτλο «4+1 τραγούδια ενάντια στο φασισμό».

21.00 Stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.

22.00 «Afaza»

22.45 «Υπεραστικοί»

23.30 «Κίτρινα Ποδήλατα»

Παρασκευή, 19 Σεπτέμβρη

20.00 Συναυλία με μαθητές από το Λαϊκό Φροντιστήριο Ηλιούπολης και «Metaplita»/Καλλιθέα

21.00 «Δίνουμε ζωή στο σχολείο, κάνουμε τη ζωή σχολείο», συζήτηση για το μαθητικό κίνημα, τα όργανά του και για ομάδες που μπορούν να δραστηριοποιούνται μέσα στο σχολείο, δίνοντας ζωντάνια στη σχολική ζωή. Θα μιλήσει η Δέσποινα Μαστρολέων, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Παράλληλα, θα γίνει σύνδεση μέσω skype και συζήτηση με μαθητές σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

22.15 Συναυλία με «Φώτα του δρόμου»/Αγ. Βαρβάρα

22.45 Stelios Μagalios and the soundpark feat. Πάνος Βιτζηλαίος

00.00 «KollektivA»

Σάββατο, 20 Σεπτέμβρη

19.00 Μαθητικό συγκρότημα της ΚΝΕ από τη Στερεά Ελλάδα

21.30 Βράβευση νικητριών ομάδων πανελλαδικού διαγωνισμού συλλογικής ερευνητικής εργασίας μαθητών της ΚΝΕ και του «Οδηγητή»

22.00 Συναυλία με μουσικό σχήμα του Κορυδαλλού και με τους «One step ahead»/Πετρούπολη

23.00 Μύρωνας Στρατής - Ησαΐας Ματιάμπα

00.00 Πάνος Μουζουράκης

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι μαθητές έχουν το δικό τους Στέκι!(2018-09-05 00:00:00.0)
Το σημερινό πρόγραμμα(2014-09-20 00:00:00.0)
Ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ(2014-09-17 00:00:00.0)
Ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ(2014-09-14 00:00:00.0)
Σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών(2014-08-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ