Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Οι μαθητές έχουν το δικό τους Στέκι!

Πλούσιο θα είναι για ακόμη μια χρονιά το πρόγραμμα του Μαθητικού Στεκιού, εκεί που μαθητές απ' όλη την Αττική συναντιούνται, συζητάνε, μοιράζονται προβληματισμούς, διασκεδάζουν, μαθαίνουν...

Η ΚΝΕ στο κάλεσμά της σημειώνει:

«Ελα να συζητήσουμε τις αγωνίες, τους προβληματισμούς, τα όνειρά μας... Να τραγουδήσουμε, να μάθουμε, να διασκεδάσουμε...

Στο Μαθητικό Στέκι χιλιάδες μαθητές από όλη την Αττική θα ενώσουμε τη φωνή μας για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει! Θα συζητήσουμε και θα ανταλλάξουμε σκέψεις για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας φέτος. Για να απαντήσουμε μαχητικά στην κυβέρνηση που με το νομοσχέδιό της για το Λύκειο "αποτελειώνει" κυριολεκτικά ό,τι δικαίωμα είχε απομείνει στη μόρφωση. Για να γίνουμε ακόμα περισσότεροι οι μαθητές που διεκδικούμε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει!».

Το πρόγραμμα του Στεκιού:

Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη

20.00: Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα: Raibo (5ο ΓΕΛ Γλυφάδας), Αλεξ-Ντιβινα - Νιακοντα (15ο ΓΕΛ Αθήνας, 2ο ΕΠΑΛ Γκράβας, Διαπολιτισμικό Σχολείο Ελληνικού), Blind Guess (ΕΠΑΛ ΣΕΛΕΤΕ)

20.45: Workshop: Παρουσίαση του κόμικ «The Working Dead» από τον Πάνο Ζάχαρη, δημιουργό του κόμικ και σκιτσογράφο

21.25: Χαιρετισμός από μαθητή

21.30: Συναυλίες με τους Rebellion Connexion, Φρανκ, Το Σφάλμα, KollektivA, Nittonsjutton, Rusty Bonez, Sober on Tuxedos

Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη

19.00: Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα: Confused (1o ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 9ο ΓΕΛ Αμαρουσίου, 1ο ΕΠΑΛ Αθήνας), Voyager Station (3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου, Σιβιτανίδειος, 10ο ΓΕΛ Πειραιά)

20.00: Μουσικο-θεατρική παράσταση από μαθητές

20.40: Απόσπασμα της παράστασης «Το παιχνίδι της σφαγής» του Ε. Ιονέσκο, από τη θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών

21.00: Συζήτηση: «Δυνατή ΚΝΕ στα σχολεία σημαίνει δυνατοί και μαχητικοί μαθητικοί αγώνες»

22.00: Συναυλία με τον Μύρωνα Στρατή

23.00: Stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο

23.45: Συναυλία με την Πέννυ Μπαλτατζή

Σάββατο 23 Σεπτέμβρη

18.45: Βράβευση των νικητριών ομάδων του 5ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού συλλογικής ερευνητικής εργασίας της ΚΝΕ και του «Οδηγητή»

21.45: Συναυλία με την Βιολέτα Ικαρη

22.30: Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης παρουσιάζει τον Τσολιά εντ δε Τσόλια Μπαντ.

23.30: Συναυλία με τους Imam Baildi

  • Ολες τις μέρες, στον χώρο του Μαθητικού Στεκιού θα λειτουργεί ψηφιακή - διαδραστική έκθεση για τη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην ανάπτυξη και οργάνωση του μαθητικού κινήματος στη χώρα μας. Επίσης, θα υπάρχει χώρος για μαθητές ΕΠΑΛ, «Escape room», σεμινάρια - εργαστήρια κ.ά.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org