Τετάρτη 25 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
Το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά

Τον δικό τους χώρο θα έχουν και φέτος οι μαθητές στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο γνώριμο χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον, στις 20, 21 και 22 Σεπτέμβρη, με σύνθημα «Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!».

Το κεντρικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο με έντονες εξελίξεις, συνολικά αλλά και στα σχολεία. Ειδικά μετά τη δημοσιοποίηση των κατευθύνσεων του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τις αλλαγές που προετοιμάζει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα στο Λύκειο, στο Μαθητικό Στέκι θα δοθεί το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά.

Αλλωστε, το Φεστιβάλ θα ακολουθήσει μετά από μία χρονιά με πλούσια δράση στο μαθητικό κίνημα (βλ. δυναμικές μαθητικές κινητοποιήσεις, πανελλαδική συνάντηση μαθητών κ.λπ.), γεγονός που θα συμβάλλει στη δυναμική έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα των μαθητών για «σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει», στη μαχητική απάντησή τους στην κυβέρνηση, που με το νομοσχέδιο για το Λύκειο «αποτελειώνει» κυριολεκτικά ό,τι δικαίωμα είχε απομείνει στη μόρφωση, διαμορφώνοντας ένα «τερατώδες» σχολείο - εξεταστικό κέντρο, που θα κοιτάει ακόμα περισσότερο στην τσέπη, θα «ξεσκαρτάρει» από πολύ νωρίτερα τους μαθητές.

Ενας ζωντανός «πολυχώρος» το Μαθητικό Στέκι

Με μεγάλες συναυλίες..
Με μεγάλες συναυλίες..
Το Μαθητικό Στέκι του Φεστιβάλ αποτελεί το σημείο συνάντησης για χιλιάδες μαθητές, που συρρέουν με ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν τις συναυλίες του στεκιού αλλά και το υπόλοιπο πλούσιο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων. Μέσα από αυτές δίνεται βήμα στους μαθητές να εκφραστούν, να δημιουργήσουν, να διασκεδάσουν, να παίξουν, να συζητήσουν, να αναδείξουν τις σκέψεις και τα όνειρά τους. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν:

  • Η μουσικοθεατρική παράσταση με χορευτικά δρώμενα από μαθητές, που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη, στις 20.00.
  • Ο χώρος όπου οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις θέσεις της ΚΝΕ για μια σειρά ζητήματα, να έρθουν σε επαφή με προτάσεις για βιβλία, ταινίες, τραγούδια, έργα τέχνης κ.ά.
  • Χώρος με ειδικά διαμορφωμένες κερκίδες, όπου θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέροντα σεμινάρια - εργαστήρια και συζητήσεις. Ενδεικτικά, την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη, στις 20.45, προετοιμάζεται σεμινάριο - εργαστήρι, με τίτλο: «The Working Dead», όπου ο σκιτσογράφος Πάνος Ζάχαρης θα παρουσιάσει το κόμικ του «The Working Dead», επικεντρώνοντας σε στιγμιότυπα του κόμικ που πραγματεύονται τη μαθητεία, την πρακτική άσκηση κ.λπ. και αφορούν κυρίως τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Αντίστοιχα, την Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη, στις 21.00, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην ανάπτυξη και οργάνωση του μαθητικού κινήματος.
  • Ενας νέος χώρος, που εγκαινιάζεται φέτος, για μαθητές ΕΠΑΛ.
  • «Escape room» - Παιχνίδι αποστολών και γρίφων βασισμένο σε «μυστήρια» από λογοτεχνικά έργα του Δ. Ραβάνη - Ρεντή.
  • Χώρος με αντιπροσωπείες από τα Λαϊκά Φροντιστήρια της Αττικής, όπου θα γίνονται και εγγραφές μαθητών.

...και πολλές δραστηριότητες στη διάρκεια όλου του 3ημέρου
...και πολλές δραστηριότητες στη διάρκεια όλου του 3ημέρου
Ιδιαίτερη θέση στο Μαθητικό Στέκι θα έχει η ψηφιακή - διαδραστική έκθεση που προετοιμάζει η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ, για τη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην ανάπτυξη και οργάνωση του μαθητικού κινήματος στη χώρα μας.

Το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά είναι στο Φεστιβάλ! Να μη λείψει κανείς!


...μαθητικά συγκροτήματα...
...μαθητικά συγκροτήματα...

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ