Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Η «καρδιά» του Φεστιβάλ χτυπάει από σήμερα στο Ιλιον!

Το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη, στις 20.30, η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Ν. Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και ο Σ. Γιετσούρι, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό)

Από σήμερα και για τρεις μέρες, οι πύλες του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ανοίγουν για να αγκαλιάσουν τους χιλιάδες νέους, εργαζόμενους, ανέργους, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και τους μεγαλύτερους που θα βρεθούν ξανά εκεί, για να συναντηθούν με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να μάθουν για την Ιστορία του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος και τα σύγχρονα διδάγματά της, να συζητήσουν, να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν.

Στο τέλος μιας μεγάλης διαδρομής, με δεκάδες εκδηλώσεις πανελλαδικά, το σύνθημα του Φεστιβάλ «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή! "Να προχωράς κι εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία" (Ναζίμ Χικμέτ)», αντηχεί από απόψε πιο δυνατά στην καρδιά των εργατογειτονιών της Δυτικής Αθήνας, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον.

Το πάρκο, πραγματική ανάσα για τη νεολαία και τους εργαζόμενους της Δυτικής Αθήνας, ταλαιπωρημένο από τη χρόνια υποβάθμιση που έχει μόνιμο στόχο την εμπορευματοποίησή του, φοράει για τρεις μέρες τα γιορτινά του, χάρη στη συλλογική, σχεδιασμένη, εθελοντική δουλειά των εκατοντάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ.

Χάρη σ' αυτή την προσπάθεια, όπως και στη συμβολή σπουδαίων καλλιτεχνών, παίρνει και πάλι «σάρκα και οστά» το μεγαλύτερο νεολαιίστικο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός, με τις δεκάδες εκδηλώσεις του, συναυλίες, αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις, συζητήσεις και εκθέσεις.


Εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, όπου: στις 20.30 θα χαιρετίσει ο Σιτάραμ Γιετσούρι, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό). Στη συνέχεια χαιρετισμό θα απευθύνει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Στη συνέχεια θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα δεσπόζει η μεγάλη έκθεση αρχειακού υλικού και φωτογραφίας, που είναι αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Τα δικά τους περίπτερα και στέκια θα έχουν οι μαθητές, οι φοιτητές, οι νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι θεραπευτικές κοινότητες και τα Κέντρα Πρόληψης κ.ά. Στη Διεθνούπολη, ξεχωρίζει η συμμετοχή 33 Κομμουνιστικών και Αντιιμπεριαλιστικών Οργανώσεων Νεολαίας, η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, ενώ φέτος για πρώτη χρονιά έχει διαμορφωθεί και ένας ξεχωριστός χώρος, ο «Μικρόκοσμος», με πρόγραμμα αποκλειστικά για παιδιά μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και των μικρότερων τάξεων του Γυμνασίου. Στο Στέκι Πολιτισμού θα λειτουργεί και τις τρεις μέρες έκθεση ζωγραφικής με έργα μαχητών του ΔΣΕ. Το μεγάλο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», όπως κάθε χρόνο, θα περιμένει τους επισκέπτες με ειδικές προσφορές και πάρα πολλούς αξιόλογους τίτλους βιβλίων, ενώ τα δικά τους περίπτερα στο Φεστιβάλ θα έχουν και ο «Ριζοσπάστης» και το πόρταλ «902.gr».





Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ