Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κριτική για το ποιος υπηρετεί καλύτερα το κεφάλαιο

Κριτική με βάση το πώς εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου ασκεί η ΝΔ στην κυβέρνηση, με αφορμή το νομοσχέδιο που παρουσίασε το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με τον τίτλο «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας».

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση η ΝΔ αναφέρει: «Ακόμα και στο θέμα της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δείχνει ότι είναι αθεράπευτη περίπτωση. Αφού κράτησε στην κατάψυξη για ενάμιση χρόνο το νόμο - πλαίσιο 4262/14, αποφάσισε τώρα να τον χρησιμοποιήσει εν μέρει, περιορίζοντας όμως το πεδίο εφαρμογής του και παρουσιάζοντας το όλο εγχείρημα ως αποκλειστικά δικό της». Σαφής η πρεμούρα της ΝΔ να αναδείξει τη δική της συνεισφορά στην προώθηση μέτρων υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων. Εξ ου και παρακάτω τονίζει:

«Ο νόμος - πλαίσιο 4262/14 χαιρετίστηκε από το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας. Μέχρι το Δεκέμβριο του '14 είχαν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης, που απλούστευσαν τις διαδικασίες αδειοδότησης σε 103 δραστηριότητες και 897 επαγγέλματα».

«Σε κάθε περίπτωση», συνεχίζει η ΝΔ, «το νομοσχέδιο αυτό δείχνει να είναι γνήσιο τέκνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Από την μία πλευρά μια προσπάθεια ατελής, δηλωτική σύγχυσης. Και από την άλλη, επικοινωνιακά τρικ, την ώρα που οι επιχειρήσεις πιέζονται δραματικά από την υπερφορολόγηση και την έλλειψη ρευστότητας, που οξύνθηκε από τις κυβερνητικές πράξεις και παραλείψεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ