Σάββατο 30 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Ολα για την παραπέρα ενίσχυση των «υγιών» επιχειρηματικών ομίλων

Τις ενστάσεις του για τον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση τα ζητήματα αναθέρμανσης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας ανέπτυξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό «ΣΚΑΪ».

Είπε: «Την ώρα που η οικονομία θέλει συγκεκριμένες απαντήσεις και ενώ η κυβέρνηση δεν τις έχει, αντί να κατευθύνει τη συζήτηση στο τι θα κάνουμε με την ανεργία και τι θα κάνουμε με την οικονομία, στήνει φιέστες για το Σύνταγμα».

Δείχνοντας, βέβαια, ότι δεν έχει κανέναν καημό για τους ανέργους, αλλά για την παραπέρα ενίσχυση του κεφαλαίου στο όνομα της «καταπολέμησης της ανεργίας», αναφέρθηκε στη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να βρει «μια πραγματική λύση, για τις δουλειές, για την ανάπτυξη, για τις εξαγωγές, προσθέτει ένα μικρό δωράκι στους ανέργους το οποίο σημαίνει μικρά καινούρια ελλείμματα στους οργανισμούς»!

Εστιάζοντας και αυτός στην παραπέρα ενίσχυση των «υγιών» επιχειρηματικών ομίλων από τις τράπεζες, σημείωσε: «Το θέμα είναι να εξασφαλίσουμε ένα τραπεζικό σύστημα που θα δανειοδοτεί αυτούς που και μπορούν να επιβιώσουν, και που προσφέρουν αξία στην κοινωνία (...) Στο παρελθόν τα είχαμε μπλέξει αυτά τα πράγματα. Υπήρχαν παρεμβάσεις, ώστε να δανειοδοτούνται και άνθρωποι που δε θα μπορούσαν να επιστρέψουν τα λεφτά στην τράπεζα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ