Σάββατο 30 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Επαφές με κινεζική επιχειρηματική αποστολή

Το «όραμα» της κυβέρνησης να φανεί αντάξια των αξιώσεων της εγχώριας αστικής τάξης, όπως είναι το να καταστεί η χώρα κόμβος συνδυασμένων μεταφορών, αναβαθμίζοντας έτσι το ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή, παρουσίασε ο διευθυντής της υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) Κ. Μπουλμέτης, υποδεχόμενος χτες στο ΕΒΕΠ, μαζί με εκπροσώπους ενώσεων του κεφαλαίου 6μελή κινέζικη επιχειρηματική αποστολή από το Ελληνοκινεζικό Εμπορικό, Βιομηχανικό, Τουριστικό και Ναυτιλιακό Επιμελητήριο.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου, «πρόκειται για επίσκεψη η οποία αφορά εκπροσώπους ναυτιλιακών, ναυπηγοεπισκευαστικών και logistics εταιρειών στα πλαίσια της επιδιωκόμενης συνεργασίας τους με αντίστοιχες ελληνικές εταιρείες». Αναφέρεται επίσης ότι ο Κ. Μπουλμέτης, στην τοποθέτησή του, κάνοντας αναφορά και στην πρόσφατη επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στην Κίνα, «ανήγαγε ως μείζονος σημασίας ζήτημα τη δημιουργία μιας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, οι μεταφορές και η καινοτομία».

Επίσης, αναδεικνύοντας τη σημασία που έχει η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων «εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η χώρα μας έχει όλες τις προοπτικές να αποτελέσει τη γέφυρα της Ανατολής με τη Δύση, επικαλούμενος μεταξύ άλλων και την πρόσφατη συμφωνία με την εταιρεία COSCO για το λιμάνι του Πειραιά και την ανάδειξή του ως διεθνή διαμετακομιστικό κόμβο». Στην ίδια βάση έθεσε και «ως προτεραιότητα του ΥΠΟΜΕΔΙ την ενίσχυση του σιδηροδρόμου, ώστε σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα λιμάνια της, η Ελλάδα να αποτελέσει την Πύλη εισόδου της Ανατολής προς τη Δύση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ