Σάββατο 30 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Βαθαίνει η εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Πραγματοποιήθηκε χτες και επισήμως η ανάληψη από την Ελλάδα της διοίκησης της ΝΑΤΟικής ναυτικής δύναμης SNMCMG-2 για το β΄ εξάμηνο του 2016.

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής από Τούρκο σε Ελληνα πλοίαρχο έγινε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, παρουσία εκπροσώπων του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατηγείου της ΝΑΤΟικής Ναυτικής Διοίκησης (Maritime Command) στο Northwood της Βρετανίας.

Η SNMCMG-2 είναι μία από τις 4 μόνιμες ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, άλλη μία εκ των οποίων είναι και η SNMG2 που αναπτύχθηκε στο Αιγαίο με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές. Η ανάληψη της διοίκησής της από το ΠΝ αντανακλά την προσπάθεια της ελληνικής αστικής τάξης για γεωστρατηγική της αναβάθμιση μέσα και από την ανάληψη ηγετικών πόστων σε στρατιωτικές αποστολές και σχηματισμούς του ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας βαθύτερα το λαό στους κλιμακούμενους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Αντίστοιχο χαρακτήρα έχουν και οι συνεχείς συνεκπαιδεύσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με αντίστοιχες ΝΑΤΟικές και αμερικανικές, πάνω στα πρότυπα λειτουργίας και τους στόχους της λυκοσυμμαχίας για προάσπιση των μονοπωλιακών συμφερόντων του ευρωατλαντικού άξονα.

Σε αυτήν τη βάση, από τις 11 έως χτες 29 Ιούλη, διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και του Αργοσαρωνικού Κόλπου, υπό το συντονισμό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, συνεκπαίδευση μεταξύ Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων των τριών Κλάδων ΕΔ και του Λιμενικού με τo 19ο Special Forces Group (SFG) των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ