Παρασκευή 29 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμπαιγμός απέναντι στους νησιώτες

Στα προπαγανδιστικά τρικ της κυβέρνησης και στην εξαπάτηση περί «δίκαιης ανάπτυξης» και «κοινωνικής πολιτικής» έρχεται να προστεθεί η «κοινή διευρυμένη σύσκεψη εργασίας του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) με θέμα τη «Νησιωτικότητα και τη Νησιωτική Πολιτική», που έγινε χτες το πρωί στη Βουλή υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, «για τη στήριξη των νησιών».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, «στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν οι κυβερνητικές ενέργειες που έχουν ολοκληρωθεί ή πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα με στόχο τη στήριξη των νησιών». Την ώρα που οι νησιώτες καλούνται να αντιμετωπίσουν δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς και φάρμακα, φορολεηλασία με την αύξηση του ΦΠΑ, ερειπωμένα από προσωπικό και εξοπλισμό νοσοκομεία, συγκοινωνιακή απομόνωση τους χειμερινούς μήνες και εισιτήρια - «φωτιά» όταν έχει καράβι. Και όλα αυτά με τη συμβολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η μόνη «δράση» που είδαν πρόσφατα από την κυβέρνηση ήταν την παρουσία του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, στη Σαντορίνη, όταν «εγκαινίασε» το νοσοκομείο του νησιού, το οποίο λειτουργεί ως «ανώνυμη εταιρεία», όπου όσοι έχουν να πληρώσουν θα έχουν πρόσβαση, ανοίγοντας δρόμο σε αυτήν την κατεύθυνση.

Οσον αφορά τις μελλοντικές «κυβερνητικές ενέργειες» απέναντι στα εργατικά - λαϊκά στρώματα των νησιών, το δελτίο Τύπου είναι «διαφωτιστικό». Από τη μια, μέτρα που αφορούν το κεφάλαιο όπως π.χ. το «μεταφορικό ισοδύναμο», που αποτελεί πάγιο αίτημα των εφοπλιστών. Από την άλλη, αοριστολογίες του στιλ «Ενίσχυση των Κοινωνικών/Δημόσιων Υπηρεσιών προς τους πολίτες. Διαμόρφωση Θεσμών για τη χάραξη και υλοποίηση της νησιωτικής πολιτικής. Υποδομές», ή μέτρα - κοροϊδία για τους εργαζόμενους, όπως «αντιστάθμιση της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ με βελτίωση της εισπραξιμότητας»!

Σημειώνεται δε ότι «συγκροτήθηκε άτυπη συντονιστική ομάδα εργασίας που θα προχωρήσει ταχύτατα στην επεξεργασία των προτάσεων που κατατέθηκαν» και ότι η ...«πρώτη δέσμη μέτρων» θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ