Παρασκευή 29 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Παλεύει το σχέδιό της για ανασυγκρότηση του χώρου της

Το δικό της σχέδιο για ανασυγκρότηση της εγχώριας, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, σοσιαλδημοκρατίας, παλεύει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ώστε να συμπήξουν έναν τρίτο υπολογίσιμο πόλο αστικής διαχείρισης.

Μιλώντας σε κομματικά στελέχη στη Χαλκιδική, αφού υπογράμμισε ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς (...)», σημείωσε: «Στο διάλογο συμμετέχουν τελικά με τον έναν ή άλλον τρόπο όλες οι δυνάμεις του κατακερματισμένου ευρύτερου χώρου. Η Επιτροπή Διαλόγου ολοκλήρωσε και παρουσίασε το κοινό της πόρισμα (...) Τώρα είμαστε σε ένα κομβικό σημείο».

Εξήγησε: «Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε συμφωνία στα επόμενα βήματα. Τα στέρεα και όχι μετέωρα βήματα για την εθνικά αναγκαία αναγέννηση της Κεντροαριστεράς».

Ρίχνοντας μπηχτές προς τον Στ. Θεοδωράκη, που απαξιώνει το «παλαιό» και τους «μηχανισμούς», η Γεννηματά επέμεινε: «Πρέπει να αξιοποιήσουμε την εμπειρία από ανάλογα εγχειρήματα και πρόσφατα, που ευαγγελίζονταν το νέο και δεν πέτυχαν. Θέλουμε να γεννηθεί το νέο, το καινούργιο, όχι να το εκβιάσουμε. Ο νέος πολιτικός φορέας δεν θα προκύψει με φαντασιώσεις παρθενογένεσης και αναζητήσεις Μεσσία. Προχωράμε με σταθερά βήματα, με δοκιμασμένα σχήματα και όχι με μετέωρα άλματα στο κενό».

Επισήμανε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν διατίθεται να βάλει λουκέτο στο ΠΑΣΟΚ προς χάριν ενός «νέου φορέα»: «Η πρότασή μας από την αρχή είναι η συμπόρευση κομμάτων, κινήσεων και συλλογικοτήτων στη βάση μιας προοδευτικής, προγραμματικής συμφωνίας».

Ταυτόχρονα, απαντώντας στις ανησυχίες Θεοδωράκη και άλλων διευκρίνισε: «Δίνοντας δικαίωμα στην αυτονομία κάθε συλλογικότητας, δίνουμε τόπο στον πλούτο των ιδεών και στη σύνθεση πολιτικών, έτσι αχρηστεύονται οι μηχανισμοί και καταργούνται οι κάθε είδους επετηρίδες. Δεν αναζητάμε το πάρτι των κομματικών ελίτ, αλλά κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε προοδευτικό πολίτη».

Σχετικά με την εκλογή αρχηγού του «νέου φορέα», διαβεβαίωσε ότι «θα γίνει από τη βάση αφού συμφωνηθούν όλα τα επόμενα βήματα μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που δεν μπορεί να μη συνεκτιμά τη διάσταση των πολιτικών εξελίξεων». «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», προειδοποίησε ζητώντας να ολοκληρώσουν το εγχείρημα το φθινόπωρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ