Παρασκευή 29 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Χαιρετίζει τα κομπρεμί της ΕΕ με την Ιορδανία

Χαιρετίζει το υπουργείο Εξωτερικών την υιοθέτηση δέσμης μέτρων της ΕΕ για την Ιορδανία («Jordan Compact»), η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει την οικοδόμηση κοινοτήτων υποδοχής προσφύγων, τη συγκέντρωση και διάθεση κεφαλαίων και ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τις εμπορικές σχέσεις ΕΕ - Ιορδανίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει: «Η Ιορδανία είναι μία από τις γειτονικές της Συρίας χώρες που συνεχίζουν να φιλοξενούν σημαντικό αριθμό προσφύγων, επωμιζόμενη δυσβάσταχτο βάρος τόσο για τον πληθυσμό όσο και για την οικονομία της (...) Η Ελλάδα επεσήμανε εγκαίρως, από τον Ιανουάριο του 2015, ότι βασικός πυλώνας της αντιμετώπισης του προσφυγικού ρεύματος θα πρέπει να είναι η σθεναρή υποστήριξη των γειτονικών της Συρίας χωρών. Για το σκοπό αυτό στήριξε αναφανδόν την υιοθέτηση δέσμης μέτρων υπέρ της Ιορδανίας».

Η τέτοια πρεμούρα τους να χαιρετίσουν... ενθουσιωδώς το «Jordan Compact» αντανακλά τους σχεδιασμούς της ντόπιας αστικής τάξης να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά στην ευρύτερη περιοχή, μέσα και από κομπρεμί με άλλα κεφάλαια, «τρίγωνα» και «τετράγωνα συνεργασίας» - όπως τα αποκαλούν - με Ισραήλ, Κύπρο, Αίγυπτο, Ιορδανία, Βουλγαρία, Ρουμανία κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ