Πέμπτη 28 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Μαγική εικόνα» τα προφίλ δραστών των επιθέσεων...

Διαφορετικά προφίλ για τους δράστες των επιθέσεων σε Ανσμπαχ και Μόναχο δίνουν τζιχαντιστές και Γερμανοί αξιωματούχοι...

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» επανέφερε στο προσκήνιο πληροφορίες σε σχέση με το προφίλ του 19χρονου Ιρανο-γερμανού δράστη της επίθεσης στο Μόναχο, Αλί Ντάβιντ Σ., την περασμένη Παρασκευή.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες και στη γερμανική κυβέρνηση, ανέφερε πως ο έφηβος είχε χαρακτηρίσει «εξαιρετικό» γεγονός ότι τα γενέθλιά του (20/4) συνέπιπταν με αυτά του Χίτλερ, πως ήταν υπερήφανος Ιρανός και Γερμανός «Αριος», ότι μισούσε τους Τούρκους και τους Αραβες. Οι πληροφορίες συνδέονται με το γεγονός πως ο 19χρονος δεν επέλεξε τυχαία την ημερομηνία της επίθεσης, ημερομηνία κατά την οποία ο Νορβηγός νεοναζί Α. Μ. Μπρέιβικ είχε σκοτώσει πολλές δεκάδες ανθρώπους το 2011.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται σε αντίθεση με τις πρώτες προσπάθειες Γερμανών αξιωματούχων να παρουσιάσουν την επίθεση στο Μόναχο ως «επίθεση αμόκ» και αποτέλεσμα ψυχικών διαταραχών...

Σε κάθε περίπτωση, οι επιθέσεις στη Γερμανία αναμένεται να «απαντηθούν» σήμερα σε συνέντευξη Τύπου της καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ.

Το «Ισλαμικό Κράτος» αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης στο Ανσμπαχ

Το «Ισλαμικό Κράτος» με άρθρο στο εβδομαδιαίο περιοδικό του «Al Nabaa» ισχυρίστηκε, χτες, πως ο 27χρονος Σύρος πρόσφυγας που έκανε τη βομβιστική επίθεση στο Ανσμπαχ της Νότιας Γερμανίας ήταν μέλος της οργάνωσης αλλά και ότι είχε πολεμήσει στο πλευρό της σε Συρία και Ιράκ και προετοίμαζε τη βομβιστική επίθεση επί τουλάχιστον ένα τρίμηνο, ενώ επέμεινε ότι ερχόταν τακτικά σε επαφή μαζί του σε «επιχειρησιακό επίπεδο» και ότι οι γερμανικές αρχές παρ' ολίγον να ανακαλύψουν τα υλικά της βόμβας στο χώρο όπου διέμενε...

Αυτές οι πληροφορίες έρχονται σε αντιπαράθεση με τις έως τώρα ανακοινώσεις των Γερμανών αστυνομικών αξιωματούχων και του υπουργού Εσωτερικών της Βαυαρίας ότι ο 27χρονος είχε δηλώσει «από μόνος του» υποταγή στο «Ισλαμικό Κράτος» με βίντεο που βρέθηκε στο κινητό του.

Με φόντο αυτές τις εξελίξεις, διεθνή ΜΜΕ επανέφεραν στο προσκήνιο την τελευταία έκθεση της Γιουροπόλ, που μεταξύ πολλών άλλων εκτιμά ότι υπάρχουν τουλάχιστον 5.000 Ευρωπαίοι τζιχαντιστές που πολεμούν ή πολέμησαν σε Συρία και Ιράκ, ότι περίπου 1.800 εξ αυτών έχουν επαναπατριστεί και είναι υποψήφιοι «για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα».

  • Μικρή έκρηξη σημειώθηκε χτες κοντά σε υπηρεσία μετανάστευσης στην πόλη Τσίρντορφ (κοντά στη Νυρεμβέργη), δίχως ωστόσο να σημειωθούν τραυματισμοί. Τοπικό κανάλι υποστήριξε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε μια βαλίτσα γεμάτη με φιάλες αεροζόλ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ