Πέμπτη 28 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
«Στο τραπέζι» η ανάγκη νέων μέτρων για την Ασφάλεια

Η προχτεσινή δολοφονική επίθεση στη Ρουέν αναζωπύρωσε την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για «αδράνεια»

Η «ενίσχυση των μέσων των δυνάμεων ασφαλείας» είναι πάλι θέμα συζήτησης στη Γαλλία
Η «ενίσχυση των μέσων των δυνάμεων ασφαλείας» είναι πάλι θέμα συζήτησης στη Γαλλία
ΠΑΡΙΣΙ.--

Συνάντηση με τους εκπροσώπους όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων (καθολικών, μουσουλμάνων κ.τ.λ.) είχε χτες το πρωί ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, μετά την προχτεσινή επίθεση που σημειώθηκε κοντά στη Ρουέν με αποτέλεσμα την αποτρόπαια δολοφονία ενός ιερέα. Ο Ολάντ επανέλαβε ότι η χώρα βρίσκεται σε «πόλεμο» (κατά του «Ισλαμικού Κράτους» και της «τρομοκρατίας»), αλλά και ότι ο «πόλεμος» αυτός «θα είναι μακρύς», ενώ οι ιερωμένοι από τη μεριά τους ζήτησαν αύξηση των μέτρων ασφαλείας σε όλους τους τόπους λατρείας.

Παρέμβαση έκανε και ο πάπας Φραγκίσκος που, από την Πολωνία όπου ξεκίνησε πολυήμερη επίσκεψη, υποστήριξε ότι ο πλανήτης βρίσκεται «υπό το κράτος πολέμου».

Τα γεγονότα στη Ρουέν έχουν αναζωπυρώσει τη συζήτηση περί «προστασίας από την τρομοκρατία», με πολλές αναλύσεις να εστιάζουν στη συχνότητα και τη φύση που έχουν πλέον τα «χτυπήματα» του «Ισλαμικού Κράτους», που φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη και για την προχτεσινή επίθεση, καλλιεργώντας ουσιαστικά την ανοχή στη νέα ενίσχυση της αστυνομοκρατίας και διαφόρων μέτρων που μπορούν να στραφούν και εναντίον του εργατικού - λαϊκού κινήματος, όπως δείχνει και η πείρα του σχεδόν ενός χρόνου καθεστώτος «έκτακτης ανάγκης».

Τόσοι οι φιλελεύθεροι Ρεπουμπλικάνοι του Νικολά Σαρκοζί όσο και το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν εντείνουν την κριτική τους στην κυβέρνηση Ολάντ - Βαλς για «αδράνεια».

Ο μεν Σαρκοζί, σε συνέντευξή του στη «Λε Μοντ», επέστησε την προσοχή για μια «απάντηση σε άλλο βαθμό», επαναφέροντας τις προτάσεις του κόμματός του μεταξύ άλλων για «την κράτηση όσων σήμερα ελέγχονται δικαστικά για πράξεις τρομοκρατίας».

Η δε Λεπέν, αφού συνέδεσε τα γεγονότα στη Ρουέν με επίθεση «στην καρδιά της πολιτιστικής ταυτότητας του έθνους μας» υπενθύμισε κι αυτή προτάσεις του κόμματός της, όπως: «Ελεγχος των εθνικών συνόρων», «να σταματήσει η μετανάστευση», «βέτο στη γερμανική πολιτική συγκέντρωσης μεταναστών», «ενίσχυση των μέσων των δυνάμεων της τάξης, των Μυστικών Υπηρεσιών, του στρατού», «κατασκευή φυλακών» κ.τ.λ.

Ολα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά του περιεχομένου μιας συζήτησης που ανοίγει διάπλατα σε όλη την Ευρώπη, τροφοδοτούμενη διαρκώς και από απανωτές «πληροφορίες» (που συχνά είναι δύσκολο να διασταυρωθούν) περί νέων πιθανών επιθέσεων. Για παράδειγμα χτες, βρετανικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν σε «πληροφορίες» των Μυστικών Υπηρεσιών για επικείμενη επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκτός διεκδίκησης ο Σαρκοζί(2016-11-22 00:00:00.0)
Πλαταίνει η συζήτηση για την «προστασία από την τρομοκρατία»(2016-07-19 00:00:00.0)
Το UMP, του Ν. Σαρκοζί, επικράτησε σε πάνω από 60 νομαρχίες(2015-03-31 00:00:00.0)
Σε φόντο φιλομονοπωλιακής διαχείρισης της κρίσης(2012-05-05 00:00:00.0)
Σε φόντο φιλομονοπωλιακής διαχείρισης της κρίσης(2012-05-05 00:00:00.0)
Διαγκωνισμός υπαλλήλων του κεφαλαίου(2012-04-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ