Τετάρτη 27 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Γόνιμος προβληματισμός σε πόλεις και γειτονιές

Οι εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζονται και μεταφέρουν σε όλη τη χώρα το μήνυμα που εκπέμπει το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ: «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή - "Να προχωράς κι εσύ, καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία" (Ναζίμ Χικμέτ)» και βάζοντας στο επίκεντρό τους ζητήματα που ακουμπούν στους προβληματισμούς της νεολαίας.

Μια πετυχημένη τέτοια εκδήλωση έγινε στο πάρκο της Καλλιθέας στο Βόλο, με θέμα τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ άνοιξαν τις μέρες πριν την εκδήλωση το θέμα στα στέκια νεολαίας της περιοχής, έθεσαν προβληματισμούς για το πώς αξιοποιούνται τα ναρκωτικά από το εκμεταλλευτικό σύστημα και ανέδειξαν τις θέσεις του ΚΚΕ για το θέμα. Αυτή η κουβέντα συνεχίστηκε και στο χώρο της εκδήλωσης με περιήγηση νέων μαθητών στην έκθεση που είχε στηθεί και έδινε στοιχεία σε σχέση με τη χρήση των ναρκωτικών και τις επιδράσεις που έχει στον άνθρωπο, λαμβάνοντας υπόψη παραδείγματα ανά τον κόσμο. Μεγάλος ενθουσιασμός υπήρξε και κατά τη διεξαγωγή διαγωνισμού Quizdom με θέμα τα ναρκωτικά, με τις ομάδες να απαντάνε με γόνιμη συζήτηση στις ερωτήσεις. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ομιλία από την Μυρτώ Τσιαπλέ, στέλεχος του ΚΚΕ, η οποία έδωσε αρκετά σημαντικά στοιχεία σε σχέση με την αύξηση της διακίνησης των ναρκωτικών στην περιοχή μετά την απελευθέρωση, το ρόλο των Χιτών που άνοιγαν τεκέδες και τον αγώνα της ΕΠΟΝ ενάντια στα ναρκωτικά. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση του φαινομένου με έμφαση στην πρόληψη, τη θεραπεία, την επανένταξη, τη συμμετοχή όλων των λαϊκών ανθρώπων στον οργανωμένο αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα, για μια κοινωνία που θα έχει ως στόχο την κάλυψη των αναγκών του ανθρώπου και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.

Οι εκδηλώσεις τις επόμενες μέρες

Εκδηλώσεις σε γειτονιές γίνονται σε όλη την Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι και τις επόμενες μέρες είναι προγραμματισμένες οι εξής:

Στην Εύβοια, διοργανώνονται σήμερα Τετάρτη, προβολή ταινίας στο Αλιβέρι και αύριο Πέμπτη φεστιβαλική εκδήλωση στην πλατεία της Ιστιαίας, στις 8.30 μ.μ., με: Θεατρικό βασισμένο στο έργο του Μπ. Μπρεχτ «Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι», βιντεοπροβολή για την προσφυγιά, ομιλία από τον Μάκη Μακρή, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ και λαϊκό γλέντι.

Στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, αύριο Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στο πάρκο Δημαρχείου θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Διεθνείς εξελίξεις και προσφυγικό. Καμιά ανοχή στα σχέδιά τους». Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.

Στο Αγρίνιο, αύριο Πέμπτη, θα προβληθεί ταινία στο στέκι του Εργατικού Κέντρου.

Ακόμα, η ΟΒ Εξαρχείων της ΚΝΕ, σήμερα Τετάρτη και την επόμενη Τετάρτη 3 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., προβάλλει ταινίες στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36).

Με επιτυχία συνεχίζονται και οι προβολές ταινιών που διοργανώνουν οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Πελοπόννησο. Οι προβολές σε όλες τις πόλεις ξεκινούν στις 9 μ.μ. και το πρόγραμμά τους έχει ως εξής:

-- Στην Καλαμάτα, στην πλατεία Μαυρομιχάλη, τις μέρες: Αύριο Πέμπτη, Πέμπτη 4 Αυγούστου και Τετάρτη 10 Αυγούστου.

-- Στην Τρίπολη, στη Σκακιέρα, τις μέρες: Σήμερα Τετάρτη και Δευτέρα 1 Αυγούστου.

-- Στη Σπάρτη, στις νέες εργατικές εστίες, την Τρίτη 2 Αυγούστου.

-- Στην Κόρινθο, στο ανοιχτό αμφιθέατρο του Δημαρχείου, τις μέρες: Παρασκευή 29 Ιούλη, Παρασκευή 5 Αυγούστου και Τετάρτη 10 Αυγούστου.

-- Στο Ναύπλιο, στο Θεατράκι του ΟΣΕ, τις μέρες: Παρασκευή 29 Ιούλη, Τρίτη 2 Αυγούστου και Κυριακή 7 Αυγούστου.

Διήμερη κατασκήνωση στη Γαύδο

Η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ οργανώνει διήμερη κατασκήνωση στη Γαύδο, στις 29 - 31 Ιούλη, για να τιμήσει τους εξόριστους της περιόδου 1928 - 1951 στο νησί. Η κατασκήνωση θα γίνει στο Σαρακήνικο και το πρόγραμμά της περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε σπίτια που έμεναν οι εξόριστοι και σχετική εκδήλωση, αλλά και επίσκεψη στο Φάρο, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Ακόμα, στο πλαίσιο του Διημέρου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με την Δήμαρχο της Γαύδου για τα οξυμένα προβλήματα του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ