Παρασκευή 8 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ATHENS LEDRA»
Διευρύνουν το μέτωπο του δίκαιου αγώνα τους

Ξεκινούν σειρά παρεμβάσεων σε εταιρείες όπου έχει μετοχές ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου

Από τη χτεσινή παρέμβαση
Από τη χτεσινή παρέμβαση
Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας «J&P ΑΒΑΞ» και της εταιρείας Ενέργειας «Volterra», στο Μαρούσι, έκαναν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Athens Ledra». Με δεδομένο ότι οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου (οικογένεια Παρασκευαΐδη), είναι συνιδιοκτήτες και μεγαλομέτοχοι στις παραπάνω επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι, που, από τα τέλη Μάη, αγωνίζονται για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους, στρέφουν τις κινητοποιήσεις τους και προς τις επιχειρήσεις αυτές.

Ετσι, χτες συγκεντρώθηκαν με πανό και συνθήματα στην είσοδο του κτιρίου, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης. Οπως έχουν καταγγείλει επιχειρησιακό και κλαδικό σωματείο, ο εργοδότης που έχει αφήσει «στον αέρα» 200 εργαζόμενους, οφείλοντάς τους δεδουλευμένα, είναι παράλληλα μεγαλομέτοχος στην κατασκευαστική εταιρεία, που έχει ανοιχτά συμβόλαια ύψους εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο αίτημα των εργαζομένων να φανερώσει η εργοδοσία τα πραγματικά σχέδια για το ξενοδοχείο (πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό στα μέσα Ιούλη), τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας, ο διευθύνων σύμβουλος ισχυρίστηκε, λίγο - πολύ, πως κακώς οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στην επιχείρηση. Μεταξύ άλλων, είπε πως οι δύο εταιρείες δεν συνδέονται, πως ο ιδιοκτήτης του «Athens Ledra» είναι ένας «απλός μέτοχος», ότι η επιχείρηση δεν μπορεί να γίνεται αποδέκτης της διαμαρτυρίας των εργαζομένων που σχετίζονται με τις άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες του κάθε μετόχου της.

Οι εργαζόμενοι, από τη μεριά τους, διαβεβαίωσαν πως θα συνεχίσουν να κάνουν ακριβώς αυτό, δηλαδή να παίρνουν πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις σε όσες επιχειρήσεις εμπλέκεται ο εργοδότης τους. Καθώς η «Volterra» ηλεκτροδοτεί το ξενοδοχείο, οι εργαζόμενοι ζήτησαν να μη διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, κάτι για το οποίο απέσπασαν τη δέσμευση της εταιρείας. Σήμερα, Παρασκευή, το επιχειρησιακό σωματείο οργανώνει αντίστοιχη παρέμβαση στο ξενοδοχείο «Intercontinental», που βρίσκεται στη λεωφόρο Συγγρού στο διπλανό οικοδομικό τετράγωνο από το «Athens Ledra», στο οποίο ο ιδιοκτήτης του τελευταίου έχει επίσης μετοχές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ