Παρασκευή 8 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σωματείο - παραμάγαζο της εργοδοσίας στα ΕΛΠΕ

Στήθηκε για να αποκόψει τους εργολαβικούς εργαζόμενους από την ταξική τους οργάνωση, όπως καταγγέλλουν τα Συνδικάτα Ενέργειας και Μετάλλου

Εργαζόμενοι στις εργολαβίες των ΕΛΠΕ, τη μέρα που τρεις συνάδελφοί τους έγιναν παρανάλωμα του πυρός, στις 8/5/2015
Εργαζόμενοι στις εργολαβίες των ΕΛΠΕ, τη μέρα που τρεις συνάδελφοί τους έγιναν παρανάλωμα του πυρός, στις 8/5/2015
Μ' ένα σωματείο - παραμάγαζο, η εργοδοσία στα ΕΛΠΕ προσπαθεί να υπονομεύσει τους δεσμούς που έχει σφυρηλατήσει το Συνδικάτο Μετάλλου με τους εργαζόμενους στις εργολαβίες και να χειραγωγήσει τη δυσαρέσκεια για τις συνθήκες δουλειάς, που το Μάη του 2015 στοίχησαν τη ζωή σε τέσσερις μεταλλεργάτες, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στη διάρκεια του «shut down».

Η αποφασιστική παρέμβαση που έκανε τότε το Συνδικάτο, η συσπείρωση που δημιούργησε, η αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών και των υπευθύνων, ενεργοποίησε σχέδιο της εργοδοσίας να αποκόψει τους εργολαβικούς εργαζόμενους από την ταξική τους οργάνωση, με τη δημιουργία σωματείου ειδικά γι' αυτούς.

Οπως καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση το Σωματείο Ενέργειας Ν. Αττικής και το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, με την πρώτη του κιόλας ανακοίνωση, το νέο σωματείο «ξεκαθάρισε ότι στόχος του δεν είναι η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, αλλά ότι έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά της εργοδοσίας απέναντι στα σωματεία μας. Πετάει λάσπη και καταγγέλλει τα σωματεία μας ότι είναι "κομματικά παραμάγαζα", την ώρα που ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης φωτογραφιζόταν με τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου TAP.

Ας αναρωτηθούν οι συνάδελφοι τι δουλειά μπορεί να έχει ένας "εκπρόσωπος" εργαζομένων σε μια τέτοια κυβερνητική φιέστα. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, που αύριο θα είναι κυβέρνηση και στηρίζουν αυτήν την πολιτική, να περνάνε τη γραμμή τους στους εργάτες. Προσπαθούν και παλεύουν να πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της υποταγής και της συνδιαλλαγής. Οι εργαζόμενοι, όμως, δεν έχουν ανάγκη από τέτοια σωματεία, δεμένα χειροπόδαρα από εργοδοσία και κράτος».

«Αυτή η εξέλιξη είναι αρνητική συνολικά για τους εργαζόμενους. Βάζει σαν μοναδικό στόχο την υπογραφή ΣΣΕ με τους εργολάβους και αγνοεί το αίτημα πάλης για μονιμοποίηση όλων των εργολαβικών εργαζομένων που δουλεύουν στον κλάδο της Ενέργειας. Υπονομεύει το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Παγιώνει με την τακτική του τις εργολαβίες και στρώνει το δρόμο για την επέκτασή τους», σημειώνουν τα σωματεία και καλούν όλους τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στο σωματείο - μόρφωμα της εργοδοσίας, να εμπιστευτούν εκείνες τις δυνάμεις που τόσα χρόνια στέκονται δίπλα τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ