Πέμπτη 9 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διαδήλωσαν για ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία

Με μαζική συγκέντρωση στην Αθήνα, ένωσαν τη φωνή τους με τους απεργούς υγειονομικούς

Η μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Η μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Με αιχμή τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους για την Υγεία, διαδήλωσαν μαζικά χτες και οι συνταξιούχοι, σε μια σειρά πόλεις, μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Στην Αθήνα, έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Υγείας, όπου συναντήθηκαν με την απεργιακή συγκέντρωση των υγειονομικών, ενώνοντας τις φωνές τους: «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Δώστε λεφτά για την Υγεία, κάτω τα χέρια απ' τα νοσοκομεία», «Με ψίχουλα και ψέματα δε θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε».

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο. Στα κενά και τις ελλείψεις των κρατικών δομών Υγείας, αλλά και στις πληρωμές που επιβάλλονται στους συνταξιούχων, αναφέρθηκε μιλώντας στη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ο Παναγιώτης Βαβουγιός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση των συνταξιούχων και στη συνέχεια των υγειονομικών, απηύθυνε και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Τόνισε πως ο αγώνας για το μεγάλο πρόβλημα της Υγείας είναι κοινός για εργαζόμενους και συνταξιούχους. «Εχουμε πληρώσει σε όλη μας τη ζωή», ανέφερε και πρόσθεσε πως οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους συνεχίζουν να βάζουν το χέρι στην τσέπη για τις εμπορευματοποιημένες υπηρεσίες Υγείας.

Πορεία με κατεύθυνση το υπουργείο Υγείας
Πορεία με κατεύθυνση το υπουργείο Υγείας
Οι συνταξιούχοι είχαν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, η οποία όμως δεν έγινε χτες και προγραμματίστηκε για σήμερα, Πέμπτη.

Συγκεντρώσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων έγιναν επίσης σε Λάρισα (Νομαρχιακό Νοσοκομείο) και Βόλο (νοσοκομείο). Στη Λάρισα, ακολούθησε πορεία, μέχρι την κεντρική πλατεία και στο Βόλο έγινε συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου στον οποίο δόθηκε υπόμνημα με τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων. Στη συγκέντρωση στην Καρδίτσα, συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών και εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Συγκέντρωση συνταξιούχων έγινε στην είσοδο του Νοσοκομείου Πύργου, ενώ κινητοποιήσεις οργανώθηκαν σε Πάτρα, Καλαμάτα, Τρίπολη, Αργος και Κόρινθο. Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΕΔΥ Ημαθίας έκαναν χτες το πρωί οι συνταξιούχοι της Βέροιας μετά από πρόσκληση του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ. Ακόμη έγιναν κινητοποιήσεις σε Ηράκλειο, Κεφαλονιά, Λαμία, Λιβαδειά, Σάμο και Χαλκίδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκεντρώσεις προετοιμάζουν οι συνταξιούχοι(2015-11-20 00:00:00.0)
Συσκέψεις πανελλαδικά και συγκέντρωση στην Αττική(2015-03-12 00:00:00.0)
Μαζικά στους δρόμους με αιχμή τα ζητήματα της Υγείας(2013-11-01 00:00:00.0)
Πανελλαδικές παρεμβάσεις για Υγεία - Φάρμακο(2012-07-05 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη(2004-12-18 00:00:00.0)
Λαϊκή ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ σε Υγεία - Ασφάλιση(2001-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ