Πέμπτη 9 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Δεν πάει άλλο με την αθλιότητα που ζουν εργαζόμενοι και ασθενείς!

Υγειονομικοί από νοσοκομεία της Αττικής και της επαρχίας διαδήλωσαν χτες έχοντας στο πλευρό τους συνταξιουχικά σωματεία και άλλους φορείς

Η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας
Η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας
«Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία», «Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, το κράτος να πληρώσει και το κεφάλαιο». Μ' αυτά τα συνθήματα να κυριαρχούν, εργαζόμενοι στις δημόσιες Μονάδες Υγείας - Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, άτομα με αναπηρίες, σπουδαστές Νοσηλευτικής, συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο στης 24ωρης πανυγειονομικής πανελλαδικής απεργίας.

Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι από νοσοκομεία της Αττικής, όπως ο «Ευαγγελισμός», το ΚΑΤ, το Κρατικό Νίκαιας, το «Αλεξάνδρα», το Κρατικό Αθήνας, ο «Αγιος Σάββας», το «Μεταξά», τα ΨΝΑ Δαφνί και Δρομοκαΐτειο, αλλά και συνάδελφοί τους από νοσοκομεία της επαρχίας, όπως από το Ηράκλειο Κρήτης, τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Κόρινθο, την Πάτρα. Τις χτεσινές κινητοποιήσεις στήριξαν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ενώ στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος.

Από νωρίς το πρωί, στην οδό Αριστοτέλους όπου βρίσκεται το υπουργείο Υγείας, οι υγειονομικοί διαδήλωσαν με ευρηματικό τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους, ενώ λίγο αργότερα στον ίδιο χώρο κατέφτασαν οι συνταξιούχοι από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου το πρωί καλούσαν σε συγκέντρωση οι Συνεργαζόμενες Οργανώσεις τους, με αιχμή τα ζητήματα της Υγείας. Οι υγειονομικοί βγήκαν στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι για την κρατική υποχρηματοδότηση, τα χιλιάδες κενά σε προσωπικό, την έλλειψη υλικών και φαρμάκων, τα κλειστά κρεβάτια στα νοσοκομεία, τη διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας και τα ιατρεία ΠΕΔΥ.

Απαιτούμε ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών

Με το πανό της συμμετείχε στην κινητοποίηση η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο «Μεταξά»
Με το πανό της συμμετείχε στην κινητοποίηση η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο «Μεταξά»
Χαιρετίζοντας την απεργιακή συγκέντρωση, η Ολγα Σιάντου, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΜΕ, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε ότι δεν είναι ρεαλισμός οι 30.000 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού. Τα 220 κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ, τα κλειστά κρεβάτια στα χειρουργεία. Είναι ντροπή το 2016, με την τεράστια αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, την τεράστια ανάπτυξη στην επιστήμη και την τεχνολογία, να αναγκάζεται να παραδεχτεί η ΕΕ με τον πιο επίσημο τρόπο ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν ενώ θα μπορούσαν να ζήσουν. Τρεις στους 10 πεθαίνουν πρόωρα γιατί δεν υπάρχει πρόληψη, γιατί δεν βρίσκουν έγκαιρη περίθαλψη. Αυτά είναι τα εγκλήματα της πολιτικής τους».

«Απαιτούμε την πλήρη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού μας και δεν μειώνουμε τις απαιτήσεις μας στο όνομα μιας ανάπτυξης που θα χτιστεί πάνω στα συντρίμμια και τα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με πολιτικές που μοιράζουν τη φτώχεια και την ανεργία, που κάνουν επίσημη πολιτική της κυβέρνησης τις ΜΚΟ, την ελεημοσύνη, τη "φιλανθρωπία"», είπε σε άλλο σημείο και κάλεσε σε οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς και κλιμάκωση του αγώνα με αιτήματα όπως:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις, αποκατάσταση των απωλειών, ένταξη στα ΒΑΕ, δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και των πληρωμών των ασθενών, πλήρη κρατική χρηματοδότηση, φορολογία του κεφαλαίου στο 45%, στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων των μονάδων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ, της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά, της ΑΔΕΔΥ, των εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις έργου στα νοσοκομεία κ.ά., ενώ εκπρόσωπος των επικουρικών εργαζομένων ζήτησε τη μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού. Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στη Βουλή, με στάση στο υπουργείο Εργασίας, όπου αντιπροσωπεία των διαδηλωτών ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό, χωρίς το αίτημα να γίνει δεκτό.

Σε άλλες πόλεις

Σε αποκλεισμό της Υγειονομικής Περιφέρειας στην οδό Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, προχώρησαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Νομού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργίας.

Η απεργιακή συγκέντρωση των υγειονομικών έγινε λίγο αργότερα έξω από την ΥΠΕ με τη συμμετοχή και των συνταξιούχων, που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο ΙΚΑ Αριστοτέλους διεκδικώντας τα αιτήματά τους για την Υγεία, Πρόνοια, περίθαλψη, αλλά και άλλων εργατικών σωματείων.

Συλλαλητήριο οργάνωσε χτες, μέρα πανυγειονομικής και πανεκπαιδευτικής απεργίας, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Εξαρχος, ο Γ. Πρέντζας, υγειονομικός, μέλος του Γενικού Συμβούλου της ΑΔΕΔΥ, και ο Τ. Τόκας, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ.

Εξω από το νοσοκομείο του Αργους έγινε η απεργιακή συγκέντρωση της Γραμματείας Αργολίδας του ΠΑΜΕ. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα Σωματεία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο έγινε στο Ρέθυμνο και σε άλλες πόλεις, με τη συμμετοχή και των συνταξιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ