Τετάρτη 25 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ενδοαστικές ζυμώσεις στους Δημοκρατικούς

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Εσωκομματικές αναμοχλεύσεις στο κομματικό προφίλ του Δημοκρατικού Κόμματος φαίνεται πως προκαλεί η επιμονή του Δημοκρατικού γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς να παραμείνει στην κούρσα διεκδίκησης του κομματικού χρίσματος, παρά τις ισχνές πιθανότητες που έχει σε σχέση με τον αριθμό εκλεκτόρων που μπορεί να πάρει σε σύγκριση με την συνυποψήφιά του, πρώην υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον. Ο Σάντερς πλασάρει το υποτίθεται αριστερό του προφίλ, εμφανιζόμενος ως αυτός που θα φέρει νέο αέρα στον ένα βασικό πυλώνα του αστικού συστήματος.

Χτες, ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος υπογράμμισε πως θα δοθεί στον γερουσιαστή Σάντερς «ουσιαστικός λόγος» στη διαμόρφωση του πλαισίου αρχών της κομματικής πολιτικής, και ότι θα κληθεί να επιλέξει πέντε μέλη της 15μελούς επιτροπής που θα καταρτίσει το πλαίσιο πολιτικών αρχών και ιδεολογίας, στο κεντρικό συνέδριο του κόμματος στα τέλη Ιούλη στην Φιλαδέλφεια. Η Κλίντον, από την άλλη, ανακοινώθηκε πως θα ορίσει έξι μέλη της ίδιας επιτροπής. Τα τελευταία τέσσερα μέλη της επιτροπής θα επιλεγούν από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς.

Την ίδια ώρα που οι εσωκομματικές, ενδοαστικές, κόντρες στο κόμμα των Δημοκρατικών εκδηλώνονται, στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, οι ηγετικοί κύκλοι αρχίζουν σταδιακά να συντάσσονται πίσω από την υποψηφιότητα του δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ, που αρχίζει σιγά - σιγά να στρογγυλεύει ορισμένες από τις πιο προκλητικές θέσεις και δηλώσεις του έναντι μειονοτήτων και ξένων ηγετών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ