Τετάρτη 25 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Σύνοδος της Γραμματείας στην Αθήνα

Αφίσα του ΠΣΕ ενάντια στο ΝΑΤΟ
Αφίσα του ΠΣΕ ενάντια στο ΝΑΤΟ
Στις 27 και 28 Μάη 2016 συνέρχεται στην έδρα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, στην Αθήνα, η Γραμματεία του ΠΣΕ, με κύρια θεματολογία την προετοιμασία του επόμενου Παγκόσμιου Συνεδρίου του ΠΣΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Σάο Λουίς της Βραζιλίας, 17-20 Νοέμβρη του έτους.

Στη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΠΣΕ θα λάβουν μέρος τα κινήματα - μέλη της Γραμματείας από Βραζιλία, ΗΠΑ, Κούβα, Πορτογαλία, Κύπρο, Παλαιστίνη, Συρία, Ινδία, Νεπάλ, Νότια Αφρική και Κονγκό και Ελλάδα, ενώ ως προσκεκλημένα τα κινήματα από την Πολωνία, την Τουρκία και το Ισραήλ.

Εκτός από την προετοιμασία του Συνεδρίου του ΠΣΕ, η Γραμματεία θα εξετάσει και θα σχεδιάσει την πορεία προς το Συνέδριο, προσυνεδριακές περιφερειακές διασκέψεις στις 5 ηπείρους, τις πρωτοβουλίες του ΠΣΕ ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλη στη Βαρσοβία και δράσεις που σχετίζονται με την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού σε διάφορα σημεία του κόσμου, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Τις βασικές εισηγήσεις στη Γραμματεία θα παρουσιάσουν η πρόεδρος του ΠΣΕ, Σοκόρρο Γκόμες από τη Βραζιλία και ο γενικός γραμματέας του ΠΣΕ, Θανάσης Παφίλης.

Στο πλαίσιο της συνόδου της Γραμματείας του ΠΣΕ, οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν το Σκοπευτήριο και το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης στις 27 Μάη στην Καισαριανή, ενώ στις 28 Μάη θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org