Τρίτη 24 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Ανησυχεί για την επίτευξη των στόχων του κεφαλαίου

«Ατόφιους» τους στόχους και τους «προβληματισμούς» του κεφαλαίου παρέθεσε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης. Καταψήφισε μεν το νομοσχέδιο, ωστόσο όσον αφορά ο υπερ - ταμείο ιδιωτικοποιήσεων ανέφερε: «Το Ποτάμι θεωρεί ότι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας πρέπει να γίνει, γιατί δημιουργεί θέσεις εργασίας», ενώ οι διαφωνίες που εξέφρασε ήταν στο... «μοντέλο».

Δείχνοντας με κάθε τρόπο ότι η κριτική του είναι από τη σκοπιά του κεφαλαίου επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας: «Το ότι η αξιολόγηση έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2015 και εκκρεμεί ακόμη παγιώνει το κλίμα απαισιοδοξίας για την οικονομία. Και παρατείνει την ύφεση και μέσα στο 2016». Πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ προσθέτουν συνεχώς φόρους. Πιστεύουν στο μεγάλο κράτος. Αποστρέφονται τον ανταγωνισμό. Ακόμη και οι πολυμετοχικές εταιρείες βρίσκονται υπό διωγμό στην Ελλάδα», για να συμπληρώσει ότι η «κυβέρνηση αυτή δεν πιστεύει αληθινά στην ιδιωτική πρωτοβουλία» κάτι που αξίζει να σημειωθεί, ότι είχε επισημανθεί πριν από τον πρόεδρο της ΝΔ.

Πρότεινε «τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού, με στόχο τη μείωση των δημοσίων δαπανών» και είπε με νόημα: «Μεταρρυθμίσεις και συναινέσεις είναι δύο προϋποθέσεις, οι σημαντικότερες, του δικού μας new deal, συγκεκριμένοι στόχοι και μια αποφασισμένη ηγεσία, αυτό δηλαδή που πάντα επιζητούσε από την ίδρυσή του το Ποτάμι»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ